С резултат 67,9 от 100 на ЕС ще са необходими

...
С резултат 67,9 от 100 на ЕС ще са необходими
Коментари Харесай

Жените в ЕС ще са равни на мъжете след 60 години

С резултат 67,9 от 100 на Европейски Съюз ще са нужни най-малко 60 години, с цел да реализира цялостно, в случай че продължаваме със сегашните темпове. Последната оценка на Европейския институт за тъждество сред половете (EIGE) по показателя за равенството сред половете демонстрира, че в Европейски Съюз се отбелязва усъвършенстване единствено с половин точка всяка година.
„ Наблюдавахме дребни, постоянни достижения всяка година, само че този път имаме причина за безпокойствие. Пандемията от съставлява сериозна опасност за напредъка при равенството сред половете, която не можем да си позволим. Повече от всеки път виновните за създаването на политиките лица ще би трябвало да употребяват резултатите от нашия показател, с цел да разработят приобщаващи решения, с които да се предизвиква равенството сред половете в нашето общество както по време на пандемията, по този начин и след нея “, уточни Карлиен Шееле, шеф на EIGE.
„ Трябва да се стремим към тъждество сред половете във всички области на живота, с цел да могат всички европейци — без значение от пола им — да осъществят цялостния си капацитет. Индексът за равенството сред половете е основен инструмент в този блян, защото посредством него се наблюдава напредъкът. Поздравявам страните, които са подобрили резултата си през последната година. Въпреки това следва дълъг път в доста аспекти, изключително в света на цифровите технологии. Тъй като сегашното и бъдещето ни стават все по-цифровизирани, би трябвало да подсигуряваме, че дамите и девойките заемат обективна част от този бранш и са насърчавани да способстват за неговия напредък. “, означи Хелена Дали, европейски комисар за равнопоставеността.
 Разликата в заплащането сред дамите и мъжете в България още веднъж понижава Разликата в заплащането сред дамите и мъжете в България още веднъж понижава
За четвърта поредна година се следи понижаване в разликата на заплащането сред дами и мъже в България. Това сочат данните на Еврос...
Движещ фактор за напредъка
Подобряването на равенството сред половете при вземането на решения е главният движещ фактор за напредъка в Европейски Съюз. Областта на пълномощията, посредством която се мери присъединяване на дамите и мъжете при вземането на решения в областите на политиката, стопанската система, медиите, научните проучвания и спорта, съставлява 65 % от целия прогрес по показателя от 2010 година насам. И въпреки всичко, с резултат 53,5 от 100, тази област остава с най-ниската оценка. 
Подобренията са най-големи в частния бранш, значително с помощта на усъвършенствания баланс сред половете в управителните препоръки на сдруженията.. Франция е единствената страна, в която присъединяване на дамите надвишава 40 %. Въпреки че тези страни оказват помощ за повишение на резултата в тази област, темпът на смяна скоро ще се забави, в случай че останалите страни не стартират да наваксват.
Разделението ни възпира
 Повишаването на заетостта на дамите е измежду целите в Плана за поощряване на равнопоставеността на половете Повишаването на заетостта на дамите е измежду целите в Плана за поощряване на равнопоставеността на половете
Правителството одобри Националния проект за деяние за поощряване на равнопоставеността на дамите и мъжете за 2018 година Документът включва...
Един от най-големите проблеми, възпрепятстващи постигането на тъждество сред половете, е разделянето в образованието и работата. Това значи централизация на дами или мъже в избрани области или работни места. Въпреки напъните за справяне с този проблем, да вземем за пример провеждането на специфични начинания за поощряване на дамите да учат естествени и инженерни науки или ИКТ, разделянето в действителност е повишено от 2010 година насам.
Светът на цифровите технологии и бъдещето на работните места
Тази година в показателя се обръща особено внимание на въздействието на цифровизацията върху трудовия живот на дамите и мъжете. За дамите има малко по-висок риск да бъдат сменени на работните си места от роботи и са незадоволително показани в създаването на изкуствен интелект, при започващи компании в региона на цифровите технологии и високотехнологичните артикули, да вземем за пример галактически апарати, оптични нишки, лазерни технологии и микрочипове. Като цяло мъжете преобладават в развиването на новите технологии в целия Европейски Съюз.
Интересно е, че при разширението на работата, проведена посредством онлайн платформи, се възпроизвеждат обичайните неравенства сред половете, да вземем за пример разликата в заплащането сред половете и половата сегрегация. По-вероятно е да вземем за пример мъжете да работят в създаването на програмен продукт или доставката на храна, до момента в който дамите за заети по-често с преводи онлайн или домашен услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР