С Резолюция на Асамблеята на Обединените нации от 2005 година

...
С Резолюция на Асамблеята на Обединените нации от 2005 година
Коментари Харесай

Отбелязваме деня за възпоменание на жертвите от катастрофи

С Резолюция на Асамблеята на Обединените народи от 2005 година всяка година в третата неделя на м. ноември се отдават респект и внимание към починалите и потърпевшите от пътно – транспортни катастрофи, напомнят от Община Пазарджик.

През 2018 година този ден е 18 ноември, неделя.

Нека станем съпричастни с тъгата и страданията на околните на починалите и потърпевшите и изкажем съболезнования към техните фамилии!

Огромни са, и непоправими, страданията на хората и по тази причина е доста значимо всички ние да осъзнаем – със сетива и разум, със мемоари и усеща, че нарушаването на разпоредбите за придвижване са опасност за нашето здраве, за нашия живот, за нашето бъдеще.

Да се вгледаме в себе си, в хората към нас, да се вгледаме в държанието си като пешеходци, водачи и пасажери и да помислим за най-уязвимите обществени групи: децата, с повишение на познанията и уменията на техните родители – за запазване на децата от заплахите в придвижването по пътищата, на болните - в тяхната физическа и умствена беззащитност, на възрастните хора - в тяхната самотност.

Необходима ни е виновна гражданска позиция и неотстъпчивост, когато можем да реагираме при шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, на ръководството на МПС от неправоспособни водачи и лишени от правоуправление на МПС, без значение дали това са най – околните ни хора, нашите другари, нашите родственици, нашите фамилии.

Да бъдем по-толерантни, по- учтиви, и по-непримирими, приканват от общинската администрация.

Наша е споделената отговорност и опцията част от пътните произшествия да могат да бъдат предотвратени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР