С резолюция Европейският парламент призова в най-кратки срокове България и

...
С резолюция Европейският парламент призова в най-кратки срокове България и
Коментари Харесай

Емил Радев: ЕП призова за бързо приемане на България в Шенген, Съветът е на ход

С резолюция Европейският парламент прикани в най-кратки периоди България и Румъния да бъдат признати в Шенген. Документът, който беше гласуван на пленарната сесия на Екологичен потенциал в петък вечерта, се отнася до ситуацията в Шенгенското пространство в резултат на експлоадирането на пандемията от COVID-19, заяви за Българска телеграфна агенция пресцентърът на партия ГЕРБ.

В рамките на разискванията преди вота евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Екологичен потенциал Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) настоя Съветът да показа нов план за решение по отношение на присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство по сухопътни, морски и въздушни граници.

"Взаимното доверие сред държавите-членки повече от всеки път е основно изискване за ефикасното действие на Шенгенското пространство, а България неведнъж е доказвала, че несъмнено и надеждно пази външните граници на Европейски Съюз ", стимулира се евродепутатът. "Искрено се надявам следващият апел на равнище Екологичен потенциал за ускорено приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство да не остане единствено на хартия като резолюцията от 11 декември 2018 година, а този път в действителност да бъде чут от Съвета ", разяснява Радев. Според него пълноправното участие на двете страни значи по-ефективно и приключено пространство за свободно придвижване за повече европейски жители.

"Мястото на България е в Шенген ", безапелационен бе евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ. По думите му страната ни механически е изпълнила всички заложени критерии и даже има цялостен достъп до Шенгенската осведомителна система, само че за пълноправното ни участие към момента липсва решение на политическо равнище.

Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) означи още, че макар провокациите, пред които рецесията с COVID-19 изправи действието на Шенгенското пространство, то остава едно от най-големите достижения на Европейски Съюз.

С гласуваната през вчерашния ден резолюция Екологичен потенциал показва страдание за последствията, съпътстващи затварянето на вътрешните граници на Европейски Съюз. С документа се упорства за цялостна съгласуваност на европейско равнище, както и за бързо облекчение на рестриктивните мерки по вътрешните граници на Съюза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР