С революционна плажна лига смятат да възобновят спортните дейности в

...
С революционна плажна лига смятат да възобновят спортните дейности в
Коментари Харесай

Мощен рестарт на плажния волейбол в Германия

С революционна плажна лига считат да възобновят спортните действия в Германия след пандемията от ковид. След анулацията на шампионата по плажен волейбол и на доста спирки от международното турне на FIVB, трима деятели на плажния волейбол - Александър Валкенхорст, Даниел Верниц и Константин Адам направиха допустимо летният спорт да не изчезне от календара.

В конкуренцията ще вземат участие най-хубавите двойки на Германия. Лигата ще започва на 13 юни (събота) и ще продължи 30 дни. Записали са се 16 тима, ще се играят по осем мача дневно на игрищата на " Меркур Шпил Арена " в Дюселдорф. Двубоите ще се играят без фенове.

Всеки тим играе четири пъти един против различен тим за интервал от четири седмици. Шампионите на плажната лига ще бъдат оповестени от последния спортен уикенд.

" Щастливи сме, че летният сезон започва с нови страсти и поддържаме тази самодейност. По отношение на медиите несъмнено виждаме опция да дадем подтик на плажния волейбол и да се утвърди като един от главните спортни акценти през лятото на 2020 година ", съобщи Никлас Хилдебранд, отговарящ за плажния волейбол в Германската волейболна асоциация (DVV).

Плажната лига ще се организира в сходство с разпоредбите за сигурност и хигиена, като се вземат поради всички публични разпореждания за ограничение на разпространяването на ковид. Сред тях е концепцията да има постоянни проби за участниците.

Организаторите на Лигата са трима пионери, тясно свързани с плажния волейбол през последните години, които виждат във неочакваното прекъсване на всички спортни действия опция за създаване на изцяло нов метод.

Александър Валкенхорст играе плажен волейбол на национално и интернационално равнище от 2005 година, само че се изявява и като влогър. Даниел Верниц е професионален играч от 10 години, също и управител, има опит в планирането и осъществяването на телевизионни спортни продукции. Пет години е бил основен редактор в телевизионния канал Sky TV. Константин Адам пък дава отговор за спонсорството и партньорствата.

Мачовете ще се излъчват на платформата www.twitch.tv. Така от DVV дават опция на почитателите, които не могат да бъдат на трибуните, да наблюдават срещите директно в канала www.twitch.tv/diebeachliga. Ще има и мнения онлайн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР