С ресурс от 1,6 млрд. лв. по оперативна програма „Региони

...
С ресурс от 1,6 млрд. лв. по оперативна програма „Региони
Коментари Харесай

Петя Аврамова: С ресурс от 1,6 млрд. лв. се обновяват 39 големи и средни български града

С запас от 1,6 милиарда лева по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ се обновяват 39 огромни и междинни български града. Това сподели министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на откриването на конференцията „ Бизнесът и районите ".

„ Всички ние - и бизнесът, и страната, имаме една обща цел - реализиране на стабилно и уравновесено развиване на районите в България “, добави Аврамова.

Тя уточни, че бизнесът развива произвеждане, прави вложения, открива работни места, а задачата на Министерството на районното развиване и благоустройството е да сътвори нужните условия за постоянна и предвидима икономическа среда.

„ Нужна е и добра инфраструктура, тъй като азбучна истина е, че колкото по-мощна става промишлеността, толкоз по-добри би трябвало да бъдат пътищата. Ключови са и вложенията във ВИК мрежата, както и тези в благоустройството на градовете. В момента с запас от 1,6 милиарда лева по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ се обновяват 39 огромни и междинни български града “, акцентира Аврамова.

Тя посочи, че това са планове за възобновяване на паркове, улици и площади, за просветителна, спортна и обществена инфраструктура, както и превоз, енергийна успеваемост, в осъществяването на които вземат участие стотици огромни, междинни и дребни компании. „ Големи са опциите и по останалите цели и предпочитани оси на програмата, чийто запас е близо милиард и половина. Искам, обаче, да обърна особено внимание на вложенията с финансови принадлежности, тъй като смисъла им в идващия програмен интервал ще се усилва. Периодът 2007-20013 година за плана за градско развиване с финансови принадлежности по оперативна стратегия „ Регионално развиване “ посредством самодейността „ Джесика “ доведоха до генериране на над 600 нови работни места в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен “, уточни министърът.

По думите ѝ е бил заложен обществен запас от 66 млн. лева, който е привлякъл 4 пъти по-голямо частно финансиране. „ Реализирани бяха 40 плана, измежду най-значимите вложения, с присъединяване на българския бизнес със строителството на цех за замразени тестени произведения в Пловдив, цех за аварийни елементи в зона с капацитет за икономическо развиване в Русе. Извърши се реорганизация и бе купено ново съоръжение за лечебни заведения в София. С присъединяване на българския бизнес, строително-ремонтните действия, доставките и услугите, бяха осъществени редица огромни спортни обекти, като спортните комплекси „ Арена Бургас “, този на Зона Б 5, град София и доста други “, сподели още Аврамова.

Тя акцентира, че всички планове са осъществени напълно с кредитен запас по оперативната стратегия. „ Инициативата е отворена за кандидатстване за българския бизнес и локалните управляващи към сегашния миг с небосвод до 2025 година “, уточни министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР