С респектиращи резултати и амбициозни планове Нестле посреща 25-годишния си

...
С респектиращи резултати и амбициозни планове Нестле посреща 25-годишния си
Коментари Харесай

Нестле България - с респектиращи резултати и още по-амбициозни планове

С респектиращи резултати и амбициозни проекти " Нестле " посреща 25-годишния си празник в България и 80-годишнината на фабриката в София. Над 1 милиарда Нестле-продукта се продават всеки ден в света. " За 2018 година продажбите на Нестле в международен мащаб възлизат на 91.4 милиарда швейцарски франка. Компанията има 308 000 чиновници в над 190 страни, 413 заводи в 85 страни и над 2 000 марки, отдадени на една цел – да подобряваме качеството на живот и да способстваме за по-здраво бъдеще ", означи изпълнителният шеф на Нестле България Емануел Артур. " Уважението към бъдещето е в основата на нашите полезности " , акцентира той.
На тази бизнес философия се дължи устойчивото наличие на " Нестле " на международния пазар и приносът на компанията в грижата за природата и здравето. " Да, за нас е значимо да даваме стойност на нашите акционери, само че еквивалентно значимо е да способстваме стойност и за обществата, в които оперираме с нашите обществени стратегии, за опазването на околната среда – с нашите задължения за икономисване на вода и отвод от пластмасата, за хората – с нашите здравословни артикули ", добави Емануел Артур.
" Нестле " е водеща измежду първите топ 20 компании в региона на храните и напитките в света, които са с оборот над 10 милиарда швейцарски франка. 45% от оборота си Нестле прави в Северна и Южна Америка, 30% - в Европа, Средния изток и Северна Африка, а останалите продажби са в Африка, Океания и Азия. Приоритетните продуктови групи за компанията са кафе, детски храни, храни за домашни любимци и вода. Неотдавна " Нестле " се отдръпна от пазара на шоколади в Съединени американски щати, направи договорка със " Старбъкс " за продажби на Нестле-продукти, трансферира производствfто на българските вафли " Мура " в Полша – във фабрика, произвеждаща единствено вали със 100 пъти по-голям потенциал от българската, а това лято ще влага в ново съоръжение в цеха за KitKat в софийската фабрика, който изнася 90% от продукцията си... тъй като " Нестле " залага на успеваемостта.
Бизнес кръговратът на Нестле
" Стремим се всичко, което вършим да го вършим по оптимално ефикасен метод, с цел да имаме повече запас, който да влагаме назад в производството. Инвестираме в нашите марки, с цел да имаме по-силни позиции на пазара, което да ни даде печеливш растеж. Това е един безспорен бизнес кръговрат. Този модел работи и резултатите ни дават убеденост да продължаваме по определения път - реализиране на успеваемост - вложение в растящите бизнеси - растеж на пазарния дял - обезпечаване на печеливш напредък ", разкри логаритъма на триумфа на " Нестле " Емануел Артур.
Приносът на " Нестле България "
Годишен оборот от 258 млн. лева и облага в размер на 23.7 лева регистрира за 2018 година " Нестле България ". Резултатът бележи растеж, спрямо миналата година и е обещаващ за юбилейната 2019 –та.

Във фабриката в София 1074 чиновници създават към 1000 продукта, 60% от които са локалния пазар и 40% се изнасят. Сред тях е и изключително известният артикул „ KitKat “, 90% от количествата на който се изнасят освен в Европа.
" Ако пътувате до Индия или Мексико, вероятността да намерите български артикул там е огромна ", сподели Сара Вуйтене, управител " Фабрика за шоколадови артикули и бисквити ", имайки предивид пласмента на KitKat. " Произвеждаме към 15 000 т. шоколадови артикули годишно, някои ориентирани към вътрешния пазар, други – главно за интернационалния като KitKat ", означи тя и заяви, че Нестле България е център за нововъведения за Европа и създава разнообразни усети KitKat. Именно в това произвеждане ще е идната инвестиция от 7 млн. швейцарски франка. " Вложението ще ни разреши да повишим продуктивността на индустриалната линия с 12% ", посочи Вуйтене и сподели по какъв начин ще наподобяват нещата с видео от фабриката на Нестле в Дуай.
В продуктовата листа на " Нестле " влизат и кулинарни артикули, бисквити, детски млека, храни за домашни любимци, зърнени закуски. Nescafe реализира мощно усъвършенстване в пазарния си дял и упованията са наклонността да продължи. Стратегическата марка шоколадов десерт Lion към този момент има ново потомство - с цели хрупкави частици – шоколад и ядки, боровинки и стафиди. " В бизнеса с кулинарни артикули навлиза гамата " Сочно ", започнахме да продаваме и нов артикул в сегмента на подправки и имаме мощни упования за него – прахообразна фалшификация, която доста добре се предтавя в прилежащи страни ", уточни Емануел Артур.
Той не пропусна да означи и триумфа при храните за домашни любимци. Сред тях е и първата храна за котки с лактобацили за по-добро здраве на храносмилателния тракт. В сегмента пълнозърнести закуски с малко наличие на захар на триумф се радват NESQUIK, хрупкавите NESTLE FITNESS флейксове и новата нежна закуска във формата на възглавнички, цялостни с шоколад.
Инвестициите през 2018 –та


5,4 млн. лева са вложени единствено през предходната година в софийската фабрика, главно за повишение на прoизводителността и създаване на нови артикули, също за, сигурността на хора, осведомителни технологии и прочие Направени са и следващи инвестиции в човешки капитал - за образования, в това число в чужбина, стажове, практики на младежи.
Грижата за природата
" Нестле България " към този момент са понижили с 6.7 тона, годишно използването на пластмасово фолио при пакетирането, а с прелюдия от януари тази година отвод от пластмасови артикули за еднократна приложимост ще икономисва половин милион такива продукта годишно.
В световен проект до 2025 година " Нестле " планува всички опаковки да бъдат или рециклируеми или с опция за повторна приложимост. " Ние не депонираме боклуци към сметища от март 2014 година ", посочи още Сара Вуйтене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР