С решения №444 и №445 от 23 юни 2023 г.

...
С решения №444 и №445 от 23 юни 2023 г.
Коментари Харесай

Край! Властта праща военна помощ за Украйна

С решения №444 и №445 от 23 юни 2023 година Министерският съвет на Република България одобри нов пакет от военна и военнотехническа помощ за Украйна в осъществяване на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 година, оповестява държавното управление.

Оттам не споделят какво съответно се дава и се задоволяват да напишат, че „ утвърденият лист е съпоставим по размер с помощта от първия пакет, провиснал от служебното държавно управление с решение от 22 декември 2022 година “. От известието излиза наяве, че решенията са взети на изключителното съвещание на Министерски съвет в петък, което се събра за одобрение на кандидатури за еврокомисар. Не излиза наяве за какво новината се афишира 3 дни по-късно.

Реклама

С даването на тази помощ няма да бъдат нарушени нормативите от ресурси за деяние на въоръжените сили на Република България и тяхната учебно-бойна подготовка.

Само преди дни военният министър Тодор Тагарев разгласи, че България би трябвало да окаже помощ на Украйна, с цел да може да продължи контраофанзивата си и да освободи окупираните си територии. Той уточни, че това ще бъде направено в границите на съюзните решения и прецизно осъществяване на решенията на Народното събрание.

„ Сигурност ще имаме тогава, когато и последният окупатор напусне границите на Украйна, а нападателните планове на Кремъл не бъдат блокирани. Само по този метод нашата страна, район и нашето бъдеще ще могат да бъдат обезпечени в задоволителна степен “, споделя още новият боен министър.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР