С решението си да се откажат от дворцовите си задължения

...
С решението си да се откажат от дворцовите си задължения
Коментари Харесай

Най-голямото съкровище на британския кралски двор

С решението си да се откажат от дворцовите си отговорности Хари и Меган изненадаха всички. Включително и кралицата. Но тя се оправи ловко и с тази рецесия. Елизабет Втора е същинска благословия за английския кралски двор, написа Йенс-Петер Маркварт за " Дойче веле ".

Елизабет Втора задава нови стандарти. Макар и към този момент на 93 години, тя към момента показва задоволително еластичност, с цел да може да модернизира английската монархия и да я приведе в благозвучие с новото време. Така кралицата за следващ път потвърждава, че е същинска благословия за просъществуването на английския двор. Елизабет към този момент не упорства на оня модел, който вкара още след коронясването си преди близо 70 години: цялото семейство да се включва в осъществяването на дворцовите отговорности. С други думи, кралското семейство бе трансформирано в нещо като компания, която групово движи делата на короната.

" Фирмата "

Години наред този модел имаше доста преимущества. Кралските особи бяха надали не на всички места. Едни обикаляха из страните от Британската общественост и поддържаха връзките на Лондон с страните от някогашната империя, а други режеха вкъщи лентичките на нови мостове и гари, като паралелно с това придаваха дворцов искра на многочислени благотворителни организации, до момента в който в това време консервативните държавни управления орязваха обществения бюджет.

По този метод монархията успяваше най-малко ненапълно да опази единството на една страна, която все по-сериозно е застрашена от вътрешно разединение. В същото време тази монархия се опитваше да резервира и специфичната роля на Англия в международен мащаб - или най-малко илюзията за такава роля. Днес английският кралски двор е марка, която се цени както по света, по този начин и на национално и локално ниво.

Фотогалерия: История на английските кралски бебета >

Но ет че сега този модел доближава своите лимити. Модел, съгласно който на строгите правила на двора се подчинява освен кралицата (или кралят), само че и цялото семейство. Още принцеса Даяна имаше преди време огромни компликации с този модел. В неговите рамки гафовете на принц Андрю към този момент няма по какъв начин да се пренебрегват като " частен проблем ". Колкото до принц Хари: още преди да се ожени за Меган, той към този момент страдаше от обстоятелството, че през днешния ден е съвсем невероятно да се откри млада жена, която в името на двора да е подготвена да се откаже от своята самостоятелност и правото си на самоопределяне. А на всичкото от горната страна да бъде подлагана от медиите на безмилостно непрекъснато наблюдаване.

Напред към новото време

Тъкмо по тези аргументи престолонаследникът принц Чарлз преди време създаде хрумвания за това по какъв начин кралският двор да смъкна непотребните килограми, а членовете на фамилията да получат малко повече независимост. Идеи, прицелени към бъдещето, когато самичък ще се възкачи на трона. Но сегашната решителна стъпка на Хари и Меган ненадейно форсира измененията в английския кралски двор. И не щеш ли отсега нататък те ще могат да водят свободен живот, без да са вързани от самото начало за Бъкингамския замък.

Фотогалерия: Модният избор на една бременна херцогиня >

Решителните им дейности предизвикаха и доста болежка, най-много за главата на кралското семейство. И чест прави на кралицата, че не се остави да я води таман породената болежка, а за следващ път сложи преди всичко своя дълг към монархията и към страната. Вместо да прокуди принц Хари и брачната половинка му Меган от кралското семейство, тя се погрижи за обновлението на прастария английски двор. Така, въпреки и на напреднала възраст, Елизабет Втора още веднъж потвърди, че е най-голямото богатство на английското кралско семейство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР