С решението си да обяви Истанбулската конвенция за противоконституционна, КС

...
С решението си да обяви Истанбулската конвенция за противоконституционна, КС
Коментари Харесай

С отхвърлянето на Истанбулската конвенция КС спаси коалицията

„ С решението си да разгласи Истанбулската спогодба за противоконституционна, Конституционен съд избави ръководещата коалиция. Истанбулската спогодба беше непреодолимо, фундаментално разграничение сред ГЕРБ и Патриотите. Всяко друго решение щеше да провокира бездънен раздор сред политическите субекти в ръководството, което и без друго се тресе от непрекъснати кавги и несъгласия. ”
Така президентът на ПЕС Сергей Станишев разяснява пред публицисти на Историческа поляна решението на Конституционен съд във връзка Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение. Там той взе присъединяване в обичайния събор на левицата на Бузлуджа.

„ Обявяването на Истанбулската спогодба за конституционно съобразна означаваше рухване на държавното управление на ГЕРБ и Патриотите. В този смисъл прозира ясна и явна политическа обстановка в решението на Конституционен съд, чиито претекстове са слаби и неубедителни. Решението на Конституционен съд е тъжна вест за България, тъй като ясно демонстрира, че Законът отстъпва пред политическия напън. Лоша вест и за Българска социалистическа партия, тъй като колкото по-бързо се разпадне ръководещата коалиция, толкоз по-бързо левицата в България ще пристигна на власт и ще предложи нужното на страната ляво ръководство.

Единствената добра вест след решението на Конституционен съд е изказването на Българска социалистическа партия, че ще внесе препоръчаните от необятен кръг цивилен организации законодателни промени против насилието над дами и деца - ангажимент, който българските социалисти поеха в резултат на неотдавна завършилата задача на ПЕС в София. Колкото по-бързо тази законодателна отбрана бъде импортирана и призната в Народното събрание, толкоз по-скоро България ще даде явен знак пред Европа и света, че не толерира домашното принуждение.”, добави Станишев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР