С решението си да обяви Истанбулската конвенция за противоконституционна, Конституционният

...
С решението си да обяви Истанбулската конвенция за противоконституционна, Конституционният
Коментари Харесай

Станишев: Конституционният съд спаси управляващата коалиция

" С решението си да разгласи Истанбулската спогодба за противоконституционна, Конституционният съд избави ръководещата коалиция - съобщи президентът на ПЕС Сергей Станшев. - Истанбулската спогодба беше непреодолимо, фундаментално разграничение сред ГЕРБ и Патриотите. Всяко друго решение щеше да провокира бездънен раздор сред политическите субекти в ръководството, което и без друго се тресе от непрекъснати кавги и несъгласия. "
 НПО-та: Решението на Конституционен съд за Истанбулската спогодба е най-лошото в цялата му история  Вътрешна македонска революционна организация за прекъсването на Истанбулската спогодба от Конституционен съд: Победихме!  Истанбулската спогодба опонира на Конституцията, реши Конституционен съд
Станишев разяснява въпроса пред публицисти на Историческа поляна, където взе присъединяване в обичайния събор на левицата на Бузлуджа. Вчера Конституционен съд разгласи, че Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение (т. нар. Истанбулска конвенция) опонира на конституцията.

" Обявяването на ИК за конституционно съобразна означаваше рухване на държавното управление на ГЕРБ и Патриотите . В този смисъл, прозира ясна и явна политическа обстановка в решението на Конституционен съд, чиито претекстове са слаби и неубедителни - уточни Станишев. - Решението на Конституционен съд е  тъжна вест за България, тъй като ясно демонстрира, че Законът отстъпва пред политическия напън . Лоша вест и за Българска социалистическа партия, тъй като колкото по-бързо се разпадне ръководещата коалиция, толкоз по-бързо левицата в България ще пристигна на власт и ще предложи нужното на страната ляво ръководство. "

Единствената добра вест след решението на Конституционен съд е изказването на Българска социалистическа партия, че ще внесе препоръчаните от необятен кръг цивилен организации законодателни промени против насилието над дами и деца, счита той и напомни, че това е ангажимент, който българските социалисти поеха в резултат на неотдавна завършилата задача на ПЕС в София.

Колкото по-бързо тази законодателна отбрана бъде импортирана и призната в Народното събрание, толкоз по-скоро България ще даде явен знак пред Европа и света, че не толерира домашното принуждение, разяснява Станишев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР