С решение на Централната избирателна комисия от днес бе определен

...
С решение на Централната избирателна комисия от днес бе определен
Коментари Харесай

ЦИК реши как ще гласуват поставените под карантина или изолация |

С решение на Централната изборна комисия от през днешния ден бе избран редът за гласоподаване на гласоподавателите, сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност според Закона за здравето. Те ще гласоподават с преносима изборна кутия при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Не се позволява гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или изолираност, които дават отговор на условията за гласоподаване с преносима изборна кутия, да гласоподават в секция за гласоподаване с преносима изборна кутия, предопределена за гласоподаватели с трайни увреждания.

Ако един гласоподавател дава отговор по едно и също време на условията за гласоподаване с преносима изборна кутия в секция за гласоподаване на гласоподаватели с трайни увреждания и в секция за гласоподаване на гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или изолираност, той гласоподава във втория тип секция.

Заявлението за гласоподаване се подава по един от следните способи:

- саморъчно подписано от гласоподавателя и подадено при органа по член 23, алинея 1 ИК персонално, от прокурист с пълномощие в свободен текст, по пощата или по факс;

- заявление, подадено по електронен метод през интернет страницата на ЦИК или съответната община без да се изисква дипломиран електронен автограф или на безвъзмезден телефонен номер
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР