С решение на Съвета на федерациятаРуският президент се сдоби с

...
С решение на Съвета на федерациятаРуският президент се сдоби с
Коментари Харесай

Путин може да остане начело на Русия до 2036 г.

С решение на Съвета на федерацията
Руският президент се снабди с право на още две раздавания

Текстът на закона занулява мандатите на Владимир Путин

Руският парламент одобри закон, който дава на Владимир Путин правото да се кандидатира за още два президентски мандата, предоставяйки му опция евентуално да остане държавен глава до 2036 година, съобщи Агенция Франс Прес.

Нормативният акт има за цел да приведе “избирателното законодателство в сходство с новите разпореждания на конституцията”, написа на уеб страницата на горната камара на съветския парламент - Съвета на Федерацията. Той бе признат в резултат на конституционния референдум от лятото на предходната година.

Противоречивите законови промени разрешават на 68-годишния съветски президент да остане на власт, откакто на доктрина би трябвало да се отдръпна в края на сегашния си мандат през 2024 година.

Винаги ще съществува ограничаването от два поредни мандата, само че “това ограничаване не важи за тези, които са заемали поста на държавен глава преди влизането в действие на измененията в конституцията”, написа в текста на закона, който на процедура занулява мандатите на Владимир Путин.

Избран за президент през 2000 година, Путин се отдръпна в края на втория си мандат през 2008 година, защото нямаше право на трети пореден, а мястото му зае министър председателят Дмитрий Медведев. След четири години като министър председател Путин още веднъж бе избран отново за президент през 2012 година, напомня Агенция Франс Прес. Путин се отдръпна в края на втория си мандат през 2008 година, защото нямаше право на трети пореден, а мястото му зае министър председателят Дмитрий Медведев. След четири години като министър председател Путин още веднъж бе избран отново за президент през 2012 година, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР