С решение на Съвета на директорите на "Нетинфо" Христо Христов

...
С решение на Съвета на директорите на "Нетинфо" Христо Христов
Коментари Харесай

Директорът на Нетинфо Христо Христов е освободен


С решение на Съвета на шефовете на "Нетинфо " Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен шеф, се споделя в публично известие на "Нова Броудкастинг Груп ", мажоритарен притежател на медийната група.

Ръководството на "Нова " осведоми, че прави оценка постиганото от Христов и му благодари за работата в компанията.

Наскоро Христо Христов, който държи 3% от капитала на "Нетинфо ", разгласи в профила си във "Фейсбук ", че вижда "засилена интервенция в редакторската политика на уеб страниците "Гонг ", "Вести " и "Дарикнюз ". Преди това дългогодишният публицист от спортния уебсайт gong.bg и негов основен редактор от основаването му преди 12 години Николай Александров напусна, съгласно формалната версия по "взаимно единодушие ", само че импровизирано - след напън от страна на новите притежатели на "Нова броудкастинг груп " – братята Домусчиеви, които имат и футболния клуб "Лудогорец ", до момента в който Александров е открит последовател на ЦСКА. "Нова " държи 70% от акциите на "Нетинфо " (освен 3% на Христов останалите 27% са благосъстоятелност на Радосвет Радев). Сайтовете "Гонг ", "Вести " и "Дарикнюз " са част от договорката, при която компания на Кирил Домусчиев и брат му Георги купи "Нова броудкастинг груп ".

Днес "Нова " заяви, че в "Нетинфо " е назначен пълномощник. Това е Стефана Здравкова, показана като човек с богат опит в развиването на устойчиви бизнес модели, най-вече в софтуерни компании. Преди новото й предопределение Стефана Здравкова е била Директор за България на eMAG, а сред 2008 и 2015 година поредно е била Директор "Продажби " на Logitech Europe и Toshiba Europe в България. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в фирмите Siemens Mobile и XEROX Bulgaria, се споделя в известието на "Нова ", която "ще разчита на нейната експертиза и висок професионализъм за опазване на лидерската позиция на Нетинфо на пазара в България и за реализиране на бизнес задачите на компанията ".

Освен промяната на Христов със Здравкова в медийната група има и друго предопределение. Станка Крушарска ще заеме позицията "Финансов шеф " на Нова броудкастинг груп. Тя е показана като човек с 14 години опит региона на корпоративното банкиране, като последните пет е заемала длъжността шеф "Корпоративно банкиране " в банка "Пиреос България ", а преди този момент е работила в "Банка ДСК " и "Хеброс банк ".

След като при започване на април малкия екран смени притежателя си беше освободена Силва Зурева - дълготраен член на борда на шефовете на "Нова телевизия ". Последва я Виктория Бехар, която за два месеца заемаше позицията "Стратегическо развиване " на новините и настоящите излъчвания на малкия екран.

Наскоро "Клуб З " заяви, че новото управление на "Нова телевизия " е предложило на трима проверяващи публицисти от медията смяна на трудовите взаимоотношения. Трудовите контракти на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов ще бъдат прекъснати, като им се предлага да създават продукция, която след това да оферират на малкия екран. Бенатова и Николов потвърдиха пред "Клуб З " информацията./dnevnik.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР