С решение на Съвета на директорите на Нетинфо Христо Христов

...
С решение на Съвета на директорите на Нетинфо Христо Христов
Коментари Харесай

Ръководителят на Нетинфо е освободен

С решение на Съвета на шефовете на " Нетинфо " Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен шеф, се споделя в публично известие на " Нова Броудкастинг Груп ", мажоритарен притежател на медийната група.
Наскоро Христо Христов, който държи 3% от капитала на " Нетинфо ", разгласи в профила си във " Facebook ", че вижда " засилена интервенция в редакторската политика на уеб страниците " Гонг ", " Вести " и " Дарикнюз ".
Преди това дългогодишният публицист от спортния уебсайт gong.bg и негов основен редактор от основаването му преди 12 години Николай Александров напусна, съгласно формалната версия по " взаимно единодушие ", само че импровизирано - след напън от страна на новите притежатели на " Нова броудкастинг груп " – братята Домусчиеви, които имат и футболния клуб " Лудогорец ".
За събитията стана ясно, откакто още куп публицисти напуснаха уеб страницата Gong.bg поради въпросната публицистична интервенция. Новината разгласи продуцентът на Спортно шоу " Гонг " по Дарик радио Томислав Русев. 
" Забелязахме първите признаци на публицистична интервенция, които нашия екип не понася и не е търпял в никакъв случай. Спортния екип на Дарик радио в никакъв случай не е търпял и минимална интервенция. Благодарности към притежателя на радиото, който ни търпи 27 години да приказваме каквото си желаеме “, съобщи тогава Томислав Русев.
Томислав Русев, дружно Ники Александров, е основател на марката " Гонг " и дълготраен водещ на предаването по Дарик, както и основател на спортното радио Гонг.Тъй като към този момент не могат да употребяват марката " Гонг ", предаването им към този момент се споделя " Спортното шоу на Дарик радио ". От спортното шоу прибавиха, че се приключва и договорът за влога " Без бутонки ".
Нова " държи 70% от акциите на " Нетинфо " (освен 3% на Христов останалите 27% са благосъстоятелност на Радосвет Радев). Сайтовете " Гонг ", " Вести " и " Дарикнюз " са част от договорката, при която компания на Кирил Домусчиев и брат му Георги купи " Нова броудкастинг груп ".
Днес " Нова " заяви, че в " Нетинфо " е назначен пълномощник.Преди новото й предопределение Стефана Здравкова е била Директор за България на eMAG, а сред 2008 и 2015 година поредно е била Директор " Продажби " на Logitech Europe и Toshiba Europe в България.
Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в фирмите Siemens Mobile и XEROX Bulgaria, се споделя в известието на " Нова ", която " ще разчита на нейната експертиза и висок професионализъм за опазване на лидерската позиция на Нетинфо на пазара в България и за реализиране на бизнес задачите на компанията ".
Освен промяната на Христов със Здравкова в медийната група има и друго предопределение. Станка Крушарска ще заеме позицията " Финансов шеф " на Нова броудкастинг груп. Тя е показана като човек с 14 години опит региона на корпоративното банкиране, като последните пет е заемала длъжността шеф " Корпоративно банкиране " в банка " Пиреос България ", а преди този момент е работила в " Банка ДСК " и " Хеброс банк ".
След като при започване на април малкия екран смени притежателя си беше освободена Силва Зурева - дълготраен член на борда на шефовете на " Нова телевизия ". Последва я Виктория Бехар, която за два месеца заемаше позицията " Стратегическо развиване " на новините и настоящите излъчвания на малкия екран.
Според неофициална информация повода е, че на планьорка попитала новия началник на новините Миляна Велева за връзките ѝ депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това излиза наяве от материал на " Свободна Европа ".
Назначението на Миляна Велева, която е някогашен началник в ТВ 7 и Канал 3 и сестра на Зинаида Златанова, беше първата смяна на високо равнище в Нова телевизия, откакто малкия екран беше купена публично от братята Кирил и Георги Домусчиеви на 22 февруари. Велева оглавяваше новините на ТВ 7 в края на интервала, в който медията беше под контрола на банкера Цветан Василев – от септември 2013 година до банкрута на КТБ през юни 2014 година След това Велева стана началник на новините на Канал 3.
Към Велева е бил насочен въпрос дали с назначението ѝ в малкия екран тя е получила съответна задача, поради обстоятелството, че към този миг в новините работят двама души на управителни позиции – Бехар и основният изпълнителен продуцент Даниел Чипев. Отделно от това общоприет шеф „ Информация “ и член на мениджърския съвет е някогашният общоприет шеф на Българска национална телевизия Вяра Анкова. Велева е дала отговор, че това касае единствено нея и притежателите на Нова, съгласно " Свободна Европа ".
Уволнението ѝ е провокирало съществено неодобрение в нюзрума, описват пред " Свободна Европа " работещи там. Последвали са въпроси към Велева дали е знаела авансово какво ще се случи, а тя е дала отговор, че публицистите са " наемни служащи " и притежателите на малкия екран не им дължат пояснения.
Наскоро " Клуб З " заяви, че новото управление на " Нова телевизия " е предложило на трима проверяващи публицисти от медията смяна на трудовите взаимоотношения. Трудовите контракти на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов ще бъдат прекъснати, като им се предлага да създават продукция, която след това да оферират на малкия екран. Бенатова и Николов потвърдиха пред " Клуб З " информацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР