С решение на Съдийската колегия на ВСС от септември тази

...
С решение на Съдийската колегия на ВСС от септември тази
Коментари Харесай

Съдия Даниела Костова от днес е в редиците на Апелативен съд - Варна

 С решение на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет от септември тази година, Даниела Костова е нараснала в служба арбитър в Апелативен съд – Варна, Наказателно поделение. Встъпването се състоя на тържествена гала пред съдиите от Апелативен съд – Варна и Оценка за съвместимост – Варна.

Даниела Костова е ученик на ЮФ на СУ “Кл.Охридски ", випуск 1993. След придобиване на юридическа дееспособност и едногодишен стаж като арбитър в ОС-Варна, работи 8 години в държавното обвиняване. От ноември 2001 година е арбитър в Наказателно поделение на ОС-Варна. Даниела Костова има най-високия сан в правосъдната система арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд. Безспорен експерт с висока подготовка, професионална и теоретична подготовка в региона на хармонизиране процедурите по наказателни производства в страните от Европейски Съюз, на европейското правосъдното съдействие и практиката на интернационалните съдилища.

През септември 2012 година, арбитър Костова бе една от шестимата съдии, определена за член на Висш съдебен съвет от съдийската квота, след обществена отбрана на концепцията си за развиването на съвета пред Общото делегатско заседание на съдиите в България. Като член на Висш съдебен съвет арбитър Костова има интензивно присъединяване в възстановяване на цялостната кадрова политика на съдилищата от варненския правосъден регион, в основаването на Комуникационната тактика на органите на правосъдната власт и в разрешаването на редица проблеми от материално-битов темперамент за магистратската общественост от Варна.

След привършване мандата на предходния Висш съдебен съвет, през септември 2017 година Даниела Костова встъпва като арбитър в Специализирания углавен съд – София. Преди да влезе в Наказателно поделение на Апелативен съд – Варна, арбитър Костова работи и в Апелативния профилиран углавен съд – София.

Целият професионален път на арбитър Костова е минал само и единствено в правосъдната система. За близо 26-годишния си професионален опит, арбитър Костова няма отложен правосъден акт. Заради реализирани високи резултати, за професионалната нравственос и подготвеност, морал и отговорност към институцията е награждавана от Висш съдебен съвет.

Днес Даниела Костова не скри вълнението си, че се връща измежду сътрудници и другари, с които е преодолявала съществени професионални тествания. И получи откровените, сърдечни пожелания на всичките си сътрудници и чиновници, които не скриха насладата си от завръщането й в редиците на съдиите от Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР