С решение на Районен съд – Добрич изпълнителният директор на

...
С решение на Районен съд – Добрич изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Съдът отстрани изпълнителния директор на ВиК-Добрич

С решение на Районен съд – Добрич изпълнителният шеф на ВиК-Добрич инж. Тодор Гигински е отхвърлен от служба до отпадане на нуждата на това. Срещу Гигински се води дело за построено по негово разпореждане оборудване за потребление на повърхностни води от река Батовска, което е в прорез със Закона за водите.
В пледоарията си отбраната на водния началник уточни данни от Басейнова дирекция и РИОСВ-Варна, че водата на река Батовска е в нормите и използването ѝ не може да докара до нездравословни последствия. Адвокатът на Гигински прикани също да се ревизира какъв брой от притежателите на кладенци и сондажи по селата имат позволение от Басейнова дирекция и против тях също да бъдат формирани каузи.
Както отбраната, по този начин и инж. Гигински увериха, че няма да се оказва какъвто и да е напън върху чиновниците по отношение на показанията им по делото. Но правосъдният състав регистрира, че инж. Гигински към този момент е направил опит да промени показанията на свои подчинени, за което са свидетелствали двама от работещите във ВиК. Освен това изпълнителният шеф на ВиК е притеглен за съзнателно закононарушение от общ темперамент, въпреки че действието не е обвързвано с нездравословни последствия.
„ При такава скалъпена работа няма по какъв начин да не апелирам “, разяснява след правосъдното съвещание инж. Гигински.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР