С решение на правителството Петър Харалампиев е освободен като председател

...
С решение на правителството Петър Харалампиев е освободен като председател
Коментари Харесай

Харалампиев официално е освободен като шеф на ДАБЧ

С решение на държавното управление Петър Харалампиев е освободен като ръководител на Държавната организация за българите в чужбина.

Длъжността краткотрайно ще бъде изпълнявана от заместник-председателя на Агенцията Димитър Владимиров до определянето на нов титуляр. Владимиров е един от очевидците против Харалампиев.

Правителственото решение, препоръчано от министър-председателя Бойко Борисов, е признато неприсъствено, оповестиха от държавния пресцентър.

Припомняме, че на 31 октомври 2018 година ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев и още над 20 души бяха арестувани в границите на спецоперация за следствие на корупционни практики в организацията. Разследването е почнало по сигнал, получен в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално имущество преди към четири месеца.

В групата, с изключение на представители на Агенцията за българите в чужбина, имало и медиатори, които намирали хора, искащи да получат българско поданство, без обаче да имат български корени. Именно поради тези медиатори са осъществени обиски в Плевен и Кюстендил.

Търсели са се хора от Украйна, Молдова и Македония, на които са били издавани неистинен документи за българския им генезис. Така, без да имат право на това, те са получавали българско поданство и свободно придвижване на територията на целия Европейски съюз. Тарифата била 5000 евро, дневно са били издавани по тридесетина такива подправени удостоверения.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР