С решение на Оперативния щаб в Петрич Станчинарски игри няма

...
С решение на Оперативния щаб в Петрич Станчинарски игри няма
Коментари Харесай

Кукерски празник в Петрич на 1 януари няма да има

С решение на Оперативния щаб в Петрич Станчинарски игри няма да се проведат на 1 януари 2021 година Кукерският празник е обичаен за Петрич, само че за първи път той няма да се организира заради ограничения за сигурност, свързани с пандемията.
Отменят се всички културни прояви в общината до 03.01. 2021 година До този период няма да работят двете спортни зали в Петрич и клубовете на пенсионера и инвалида. Преустановяват се всички групови репетиционни действия от танцовото, актьорското, музикалното и изобразително изкуство навън и закрито. Всички със спортен и подготвителен темперамент на закрито също се преустановяват.
 Кукери гониха злите сили в Добрич (СНИМКИ) Кукери гониха злите сили в Добрич (СНИМКИ)
С кукери, национални танци, хамкане и мятане на огнени стрели Добрич чества един от най-атрактивните национални празници – Сирни За...
Общинският действен щаб предложи на кмета на община Петрич Димитър Бръчков като шеф на медицинския личен състав в детските градини и учебни заведения, да разпореди на фелдшерите и медицински сестри от учебно и детско опазване на здравето, както и на сестрите от яслените групи към детските градини, краткотрайно, за периода на прекратяване на присъствените образователни занятия за децата и учениците да работят в МБАЛ „ Югозападна болница ” ЕООД - филиал Петрич, в разкритите обществени услуги на територията на – Дневен център за деца с увреждания „ Слънце ”, Дневен център за лица с увреждания „ Надежда ”, Център за социална поддръжка, Център за настаняване от фамилен вид с. Първомай, Център за настаняване от фамилен вид град Петрич, Преходно жилище град Петрич и Домашен обществен патронаж.
От 11 ноември до 25 ноември (14 дневен период) в община Петрич са регистрирани 176 лица с КОВИД – 19. Към момента във Вътрешно поделение са настанени 19 души, в Инфекциозно – 12, в Неврологично – 12, в Детско поделение са настанени 15, 5-има са пациентите в ОАИЛ.
 
 
 Кукери и карнавалци изгониха злото и ковид от Асеновград (ВИДЕО) Кукери и карнавалци изгониха злото и ковид от Асеновград (ВИДЕО)
Кукери и карнавалци изгониха злите сили и ковид от Асеновград. Традиционното карнавално шествие в града тази година съответства не...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР