С решение на Общинския съвет Община Ловеч ще изпрати предложение

...
С решение на Общинския съвет Община Ловеч ще изпрати предложение
Коментари Харесай

Общинският съвет в Ловеч иска театърът в града да носи името на Стефан Данаилов

С решение на Общинския съвет Община Ловеч ще изпрати предложение до Министерството на културата трагичният спектакъл в града да бъде наричан на Стефан Данаилов. Това оповестяват от общинската администрация.

Предложението културната институция да носи името на професора беше импортирано от петима съветници от Българска социалистическа партия. Част от претекстовете им са, че актьорът е почитан от всички българи и в Ловеч е родена неговата майка - Евдокия Данаилова, в града на люляците той изкарва детството си.

На последното си съвещание Общинският съвет е решил да бъде изменена точка 2 от предлагането, като вместо текста " задължава кмета да предприеме нужните дейности за осъществяване на решението ", е гласувано " да изпрати предлагането до Министерството на културата ".

Основният претекст за това изменение е, че театърът в Ловеч е държавен и негов принципал е точно Министерството на културата.

Според кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, е належащо необятно публично разискване за името на културната институция. По думите й би трябвало да се съобразят и основанията за това дали Стефан Данаилов има принос в развиването на ловешкия спектакъл, дали за последните му триумфи има някаква роля. -->

Директорът на театъра Биляна Петрова съобщи, че към този момент е уведомила министъра на културата Боил Банов за отправеното предложение от общинските съветници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР