С решение на Министерския съвет се създава ново населено място

...
С решение на Министерския съвет се създава ново населено място
Коментари Харесай

Създават ново населено място на територията на община Пещера

С решение на Министерския съвет се основава ново обитаемо място - село, на територията на община Пещера, област Пазарджик. То е в рамките на съществуващото селищно образувание с локално значение - летовище „ Свети Константин “.
Областният шеф на област Пазарджик е внесъл в Министерския съвет стимулирано предложение за основаване на новото обитаемо място след разглеждане и преценка на основанията, изложени в настояването от кмета на общината и решението на общинския съвет на община Пещера. Предложено е новото обитаемо място да се наименува „ Свети Константин “` с декрет на президента на Република България. Със основаването му общият брой на селата в страната ще стане 5000.
Административно-териториалната смяна се прави според изискванията и реда за основаване на ново обитаемо място, планувани в Закона за административно-териториалното устройство на Република България. Установено е трайно заселване на население в съществуващото селищно образувание, чиято територия е избрана с организационен проект, съществуване на непрекъснато живеещо население и обществена и инженерна инфраструктура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР