С решение на Министерския съвет от 7 април Аджибадем Сити

...
С решение на Министерския съвет от 7 април Аджибадем Сити
Коментари Харесай

МБАЛ Лозенец и Токуда ще бъдат университетски болници

С решение на Министерския съвет от 7 април " Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда " и МБАЛ " Лозенец " стават академични лечебни заведения.
Според Закона за лечебните заведения университетските лечебни заведения са многопрофилни или профилирани и в тях се реализират действия по направленията: клинично образование на и/или дентална медицина и/или фармация; клинично образование на студенти по специалности от професионално направление " Здравни грижи " ; следдипломно образование на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти, експерти по здравни грижи.
 Миролюба Бенатова: Кой се е подписал вместо мними пациенти в болница Лозенец? Миролюба Бенатова: Кой се е подписал вместо мними пациенти в болница " Лозенец "?
" Много хора, които не са лежали в болница, са регистрирани от болница " Лозенец " като приети в болница по една и съща пътека и съвсем по едно...
По предложение на министъра на опазването на здравето държавното управление дефинира кои лечебни заведения или техни клиники/отделения получават правата на академични болници/клиники или отделения за периода на одобрението/ акредитационната оценка.
е въз основа на стимулирано искане от съответния ректор на виеше учебно заведение, в съгласие с ръководителя на лечебното заведение.
През 2018 година държавното управление трансферира напълно болница " Лозенец " на Софийския университет " Свети Климент Охридски ", макар че първичните планове бяха тя да бъде преструктурирана в детска многопрофилна болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР