С решение на Министерски съвет понеделник ще бъде обявен за

...
С решение на Министерски съвет понеделник ще бъде обявен за
Коментари Харесай

Понеделник ще бъде обявен за ден на национален траур в памет на жертвите от катастрофата край Своге


С решение на Министерски съвет понеделник ще бъде разгласен за ден на народен печал в памет на жертвите от тежката злополука край Своге. Това заяви министър председателят Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.
„ Правителството изрича своите съболезнования на околните на починалите. В тяхна памет националните знамена на всички държавни институции ще бъдат свалени на половина “, написа още министър-председателят.
Автобус с пасажери, тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира "Седемте престола ", се прекатурна в Искърското дефиле. Произшествието е станало в региона сред Лесков дол и Своге, на към 2 км преди града, посока от София. На мястото незабавно са изпратени екипи на полицията, Спешна помощ и пожарната.
Потвърдена е гибелта на 15 души, заяви представителят на Центъра за Спешна здравна помощ-София Катя Сунгарска. 13 души са умряли на място. Други двама от потърпевшите и са издъхнали в колите за спешна помощ. 27 души са ранени.
Според полицията рейсът е излязъл отвън пътното платно, преобърнал се е и е паднал на площадка под равнището на пътя. По първична информация транспортното средство е помело четири автомобила по пътя си, а преди този момент е бил обзет от пламъци. /Дарик

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР