С решение на Министерски съвет от 24 август от състава

...
С решение на Министерски съвет от 24 август от състава
Коментари Харесай

Гуцанов към управляващите: Не може по време на война от Съвета по отбрана да изкарвате службите, които са ключови за вземането на решения

„ С решение на Министерски съвет от 24 август от състава на Съвета по защита се изкарват командира на взаимното командване на специфичните интервенции, шефа на военното разузнаване и началника на военната академия. Това са тримата ръководители, които са с най-богатата информация. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов от парламентарната естрада.
Той изясни, че това е извънредно значим консултативен орган към министъра на защитата, който до момента е включвал, с изключение на препоръчаните за изключване, заместник-министрите на защитата, началника на политическия кабинет, непрекъснатия секретар на защитата, началника на защитата и неговите заместници, командира на взаимното командване на силите, командирите на сухопътните войски, военновъздушните сили и военноморските сили.
„ Още повече, че това се прави в миг, в който на 250 км от Варна се води война. Не може да желаете да изкарате от този съвет тези служби, които са основни за вземането на верните решения. Какво желае да направи Тагарев – за следващ път той да си подрежда нещата и Народното събрание да не знае какво оръжие се изнася. Това е безсрамие “, разяснява социалистът.
„ Не съм сигурен, че с това, което вършиме, това държавно управление и болшинство защитавате ползите на страната ни “, обърна се Борислав Гуцанов към ръководещите и премиера Денков. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР