С решение на министъра на вътрешните работи на Република Хърватия,

...
С решение на министъра на вътрешните работи на Република Хърватия,
Коментари Харесай

2 седмици карантина, ако влезем по суша в Хърватия


С решение на министъра на вътрешните работи на Република Хърватия, считано от 00,00 часа на 25.06.2020 година се вкарва наложителна 14-дневна самоизолация при влизане в страната на лица, идващи от Босна и Херцеговина, Косово, Република Сърбия и Република Северна Македония, без значение от тяхното поданство. Това оповестиха от Министерство на външните работи.

Това ограничаване не се отнася за жители на държави-членки на Европейски Съюз, на Шенгенското пространство и лица, притежаващи карти за продължително/постоянно престояване в държава-членка на Европейски Съюз, в случай че са минали през територията на горепосочените страни директно.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Загреб на следните телефони за връзка: +385 146 46 609 и в извънработно време на тел.: +385 984 69 808.
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР