С решаването на кои проблеми трябва да се захванат първо

...
С решаването на кои проблеми трябва да се захванат първо
Коментари Харесай

77% от българите искат новата власт първо да озапти енергийните цени

С решаването на кои проблеми би трябвало да се захванат първо новите ръководещи? Проучване на организация " Тренд " за настройките преди вота за Народно заседание на 2 октомври, показано по Нова тв от социолога Димитър Ганев, показва, че най-големият проблем за хората са високите цени, които не престават да порастват. 

77% от участниците в допитването считат, че най-важни са ограниченията за обезпечаване на търпими цени на ток, газ, бензин, парно. Почти толкоз - 75%, показват като приоритет битката с обедняването.  Значителен % от интервюираните - 43%, чакат новата власт да се захване с озаптяване на корупцията. 20% от отговорите считат, че измежду най-важните задания е обезпечаването на енергийна самостоятелност от Русия. Същият % българи се надяват на бързи промени за възстановяване на опазването на здравето. 

Проучването на " Тренд " разкрива, че доста българи не се интересуват от идеологиите на партиите, за които гласоподават.  На въпроса на какви политици имате доверие 21% дават отговор " на десни ", 14% - на " леви ", а съвсем половината интервюирани (внушителните 48 процента) споделят, че няма значение. Има и 17%, които дават отговор, че им е мъчно да преценяват на кого може да се има вяра. В тези резултати впечатлява какъв брой малко жители взимат за чиста монета посланията на популистките партии, които по предписание са леви.  

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР