С Република Турция сме съседи, съюзници в НАТО и нашето

...
С Република Турция сме съседи, съюзници в НАТО и нашето
Коментари Харесай

Адм. Емил Ефтимов обсъди регионалната сигурност с командира на Сухопътните войски на Турция

„ С Република Турция сме съседи, съдружници в НАТО и нашето партньорство е основно значимо за сигурността в района “. Това съобщи през днешния ден, 6 март, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов при срещата си с командира на Сухопътните войски на Република Турция военачалник Селчук Байрактароглу, който е на посещаване у нас, оповестиха от пресцентъра на МО.

Срещата бе добра опция за провеждането на потребен разговор, утвърждаващ взаимното съгласие и военното съдействие сред двете страни. „ Убеден съм, че нашето чудесно съдействие ще продължи и в бъдеще, както и че Сухопътните войски на двете страни са измежду главните участници в неговото по-нататъшно развиване “, означи адмирал Ефтимов.

Той показа напъните, които България поставя за основаването на условия за разрастването на Многонационалната бойна група на НАТО на наша територия до равнище бригада. „ Опитваме се с най-голям приоритет да разтеглим потенциала си за поддръжка на страната-домакин. Високо ценим поддръжката на Република Турция, оказана на бойната група на НАТО у нас досега. Благодарни сме за нейното присъединяване с щабни офицери и отряд за противовъздушна защита. Това укрепва нашите общи качества и подготвеност за групова защита “, означи началникът на защитата.

 

Адмирал Ефтимов се спря и на отличното съдействие сред двете страни при присъединяване си в национални и ръководени от НАТО взаимни подготовки и учения, както и в границите на самодейността на началниците на защитата от балканските страни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР