С ремонтирани улици, подменено осветление, повече паркоместа, иновативни съоръжения за

...
С ремонтирани улици, подменено осветление, повече паркоместа, иновативни съоръжения за
Коментари Харесай

В Приморско не планират увеличение на цените на чадъри и шезлонги

С ремонтирани улици, сменено осветяване, повече паркоместа, новаторски уреди за хващане на морски боклуци и нов филиал на незабавна помощ ще посрещне туристите Община Приморско тази година. Сезонът ще бъде открит публично на 24 май – празника на гр. Приморско в наличието на Министъра на туризма доктор Илин Димитров, Министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, Министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и Областния шеф на Област Бургас проф. Мария Нейкова.

Преди старта на сезона в Приморско и Китен са осъществени редица усъвършенствания в инфраструктурата – асфалтиране, поправки на ВиК мрежата, монтиране на ново улично осветяване, озеленителни действия и създаване на паркинги и отделяне на общо над 200 нови паркоместа в двата курорта. На крайна права е и реализацията на първия стадий от плана за брегоукрепване в Китен.

В наличието на формалните посетители ще бъде оповестено основаването на филиал на Спешна помощ,  който ще обезпечи грижата както за хората в района, по този начин и туристите, които през летните месеци надвишават 90 хиляди души.

“Грижата за здравето и сигурността на хората е наш главен приоритет и сме признателни и щастливи, че след години на целенасочени действия и усилена работа от наша страна страната в лицето на Министерски съвет, Министерство на здравеопазването и Областния шеф, оцени сериозната нужда и откри решение за откриването на Филиал на незабавна помощ тук. ", съобщи доктор Димитър Германов, кмет на Община Приморско.

Преди началото на сезона са основани нужните организация и график за интензивна поддръжка и сметоизвозване през летните месеци. Приключи и реализацията на план, финансиран със средства от Програма " Опазване на околната среда и климатични промени “, посредством който са обезпечени 21 нови контейнера  за събиране на боклуци и три новаторски устройства за хващане на плаващи морски боклуци, което също ще способства за по-добрата среда и условия за туризъм. 

“Вярваме, че целенасочените ни старания в разнообразни посоки ще създадат Община Приморско още по-привлекателна дестинация за българските и непознатите туристи. Миналата година отчетохме рекорден сезон с над 60% нарастване в нощувките по отношение на предкризисната 2019 година, за което значителен принос, несъмнено, имаше и настаняването на украински жители. За този сезон предварителните индикации от хотелиерите и туроператорите са позитивни с наклонност за безапелационно завръщане на летовниците от Централна Европа, както и за повече български посетители, което е извънредно скъпо и значимо за нас. Сега би трябвало да ги посрещнем уместно, което е споделена отговорност на общината, туристическия отрасъл, локалния бизнес и хора. ", изясни доктор Германов.

Община Приморско е в непрекъснат разговор с туристическия отрасъл, концесионерите и наемателите на плажовете за реализиране на дейно взаимоотношение преди старта на летния сезон. Според предоставената от концесионерите и наемателите информация се правят всички нужни подготвителни действия, като не се планува нарастване на цените за чадъри и шезлонги или промени в “свободните зони " по отношение на предходната година.

За да се обезпечи спомагателна стойност за прекарването на летовниците, както и с цел да се намерят разновидности за удължение на сезона, в Община Приморско е плануван богат календар на културни и спортни събития. Сред тях са интернационалните фолклорни фестивали, магичният оперен фестивал, който се организира през август с естествените декори на тракийското светилище Бекликташ и все по-популярното съревнование по ултра крос триатлон “Лъвско сърце " през септември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР