С ремонтирани покрив и фасада ще посрещне зимата близо двувековната

...
С ремонтирани покрив и фасада ще посрещне зимата близо двувековната
Коментари Харесай

Обновиха 180-годишна черква в монтанското село Смоляновци

С ремонтирани покрив и фасада ще посрещне зимата близо двувековната църква „ Света Петка ” в северозападното село Смоляновци. С 36 000 лв. от бюджета на община Монтана са направени топло и хидроизолация и е заменен покрива на храма.
 cherkva_180_smolyanovci201810b  cherkva_180_smolyanovci201810c
Преди две години в двора на 180-годишната постройка бе възобновена 15 метровата камбанария, за която близо 160 души от селото събраха дарения. „ Храмът ”Света Петка ” в Смоляновци е един от 13-те храма в община Монтана, които през тази година възвръщаме или построяваме. До края на този мандат всяко едно от 23 –те села на Монтана ще има християнски храм. През строителния сезон са ремонтирани църквата, здравната работа и покрива на учебното заведение в Смоляновци. Инвестирани са близо 95 хиляди лв. от общинския бюджет ”, сподели кметът на общината Златко Живков.

Свещениците Емил, Славейко и Ангел отслужиха водосвет пред черквата и подариха на кмета на селото Пламен Лилчов и на общинския градоначалник Златко Живков икони на Света Петка Параскева, да ги закриля и им оказва помощ да служат на хората.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР