С рекорден износ от 1995 г. насамРусия заема второто място

...
С рекорден износ от 1995 г. насамРусия заема второто място
Коментари Харесай

Русия е втори най-голям вносител на петрол в САЩ

С рекорден експорт от 1995 година насам
Русия заема второто място по доставки на нефт и петролни артикули в Съединени американски щати, изоставайки зад Канада, съобщи организация “Блумбърг”. По данни на пазарните анализатори през месец май вносът на съветски нефтени артикули за потребностите на американската стопанска система е отбелязал растеж от 23% през май по отношение на месец по-рано, което се равнява на 844 000 барела повече на месечна база. Агенцията не показва съответните данни за април 2021, по обръща внимание че това е рекордно количество, което Съединени американски щати не са закупували от Русия от 1995 година насам.

Предишният най-много е бил регистриран през май 2009 година, когато Съединени американски щати са закупили от Русия 25,08 млн. барела нефт за месец. Според “Блумбърг” американските производители на горива избират съветските нефтени първични материали, тъй като страната създава доста полурафинирани артикули, измежду които мазут.

Заради спрените доставки на нефт от Венецуела и наложените ограничавания от страните от ОПЕК, американските производители могат да разчитат несъмнено единствено на доставки от Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР