С реконструкция на неизползваема от 30 години помпена станция във

...
С реконструкция на неизползваема от 30 години помпена станция във
Коментари Харесай

Проблемът с водоснабдяването във високите места на Велико Търново ще бъде разрешен

С реорганизация на неизползваема от 30 години помпена станция във Велико Търново ще бъде решен казусът с водоснабдяването във високите квартали на града. Решението беше взето от Общината и водоснабдителното сдружение след тъжби и цивилен подписки.  

След интензивното жилищно строителство във високите елементи на Велико Търново, породи сериозен проблем с водоснабдяването на кварталите „ Картала “ и  Варуша “. Единственото решение се оказва реконструкцията на помпена станция, която в никакъв случай не е работила след построяването й, уточни заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев и добави:

Проверихме какво е положението на оборудването. За наша огромна наслада се оказа, че през тези години нищо не е откраднато или развалено. Всичко си е на мястото и то в доста положително положение.

За да бъде решен казусът с ниското налягане по съществуващата водопроводната мрежа, ще бъде инсталирано електронно устройство, което да включва спомагателни помпи, които да допълват системата от напорния контейнер за региона.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР