С редица успокоения и уверения премина вчерашната среща на здравния

...
С редица успокоения и уверения премина вчерашната среща на здравния
Коментари Харесай

Здравният министър с нова порция обещания към студентите по медицина заради болница Лозенец

С редица успокоения и уверения мина вчерашната среща на здравния министър Кирил Ананиев с ректора на СУ проф. Анастас Герджиков и студентите от Медицинския факултет, на която беше дискутирано бъдещето на Правителствена болница (болница " Лозенец " ).
Според Ананиев няма да има проблем както с акредитацията на факултета, по този начин и с дипломите на студентите. Бившата Правителствена е тяхна образователна база в този момент, а акредитацията на факултета е възобновена през юли и ще е в действие още 6 години, написа в. " 24 часа ".
Решението, до което стигат бъдещите лекари и министърът след вчерашния си диалог, е те да изпратят документално в Министерството на здравеопазването всички въпроси, които имат по проблема. Това щяло да е гаранция за отговорността на министерството, в случай че нещо не се случи както се изяснява в този момент.
Срещите сред здравния министър и студентите ще продължат. Идеята е дружно да разискват всяка смяна, до която ще докара преструктурирането на болница " Лозенец " в многопрофилно детско лечебно заведение. Заедно ще решат и къде да бъдат базите им за образование.
С лекарите, работещи в " Лозенец " в този момент, щели да се проведат самостоятелни диалози, след което към тях ще бъдат отправени съответни оферти, тъй че да удовлетворят в най-висока степен условията им. " Разбира се, крайното решение е тяхно, само че ние ще създадем условия да работят в клиники, които да им доставят същите условия и качество за осъществяване на тяхната активност ", изясни здравният министър.
" В преходния стадий, когато построяваме новата детска болница, така наречен Първо поделение в болница " Лозенец " ще остане да действа, защото имаме задължения към избрани институции, които би трябвало да бъдат обслужвани ", обясни още министърът. Когато се осъществя изцяло планът за комплексната болница обаче, евентуално друго лечебно заведение ще поеме тази грижа. Ананиев към този момент се въздържа да уточни кое.
Шест месеца са планувани за разбор на положението на болница " Лозенец ", а преструктурирането ѝ в детска по думите на министъра ще отнеме " колкото е належащо ". Ще се строи и ново крило. Ананиев даде обещание новата многопрофилна детска болница да не е комерсиално сдружение, а да е на държавна прехрана - по член 5 от Закона за лечебните заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР