С реализацията на проект за водна инфраструктура в Перник ще

...
С реализацията на проект за водна инфраструктура в Перник ще
Коментари Харесай

Димов и Нанков без обяснение, но с идеи за водната криза в Перник, БСП с яростна критика

" С реализацията на план за водна инфраструктура в Перник ще се понижат загубите на вода с 2.8 млн. куб. метра ", заяви по време на чуването му в Народното събрание министърът на околната среда и водите Нено Димов.
" През 2018-2019 година язовир " Студена " не е работил на енергиен режим. Той е преработвал единствено количества, които са предоставяни единствено за питейно-битово водоснабдяване.
Месечно в графика за потребление на водите от язовирите единственият язовир е " Студена ", за който са слагат условия за обезпечаване на най-малък позволен поток от реката единствено след обезпечаване на водата за питейно-битово водоснабдяване ", уточни министърът
Той изясни, че оптимално е лимитирано използването на вода за други цели, като добави, че през август тази година сред Министерство на околната среда и водите и ВиК-Перник е подписан контракт за създаване на водна инфраструктура.
" С изменението не месечния график е прекратено подаването на вода в язовирите за промишлено доставяне ", уточни още министърът.
„ Ще дам систематизирана информация във връзка с водната рецесия в Община Перник ", съобщи от своя страна министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
Той разкри, че е схванал и от медиите, че освен в Община Перник, а и в други региони, в които сега има нарушен режим.
Нанков уточни, че ВиК Перник е предоставило балансите на водните количества в тялото на язовир " Студена ". Заместник-министърът разясни, че язовирът е държавна благосъстоятелност.
Обеми от язовир " Долна Диканя " биха могли да бъдат преляти в язовир " Студена ". Той уточни, че размерът на язовира е 2, 7 млн. куб. метра и те биха могли да бъдат преляти към " Студена ".
" Има казуса по-скоро в тази ситуация, че водата не е годна за пиянство, според пробите, които излязоха от ВиК - Перник. Чакаме в понеделник да излязат от " Софийска вода " ЕООД. Този източник, който кметът предложи, мъчно ще бъде въведен в употреба и осъществен ", съобщи още Нанков.
Критики
" Шокирани сме от обстоятелството, че заместник-министър тук сподели, че е схванал от медиите, че с изключение на в Перник и в други градове има режим. Това изречение споделя всичко и удостоверява вчерашните ни думи за безхаберие и изтощение. "
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група след чуването на виновните лица.
" Областният шеф на Перник през вчерашния ден чак на третата година от ръководството съгласно заместник-министъра била схванала, че има пълномощия и отговорности по въпроса със снабдяването на вода в Перник. Това споделя всичко какви хора назначавате ", уточни Нинова.
Тя обърна вниманиe, че ръководещите са трансферирали виновността на ВиК операторите, на кметовете. " Вчера господин Нанков си позволихте да обвините националната рецесия с водите кмет на Българска социалистическа партия.
Щях да ви запитвам през вчерашния ден кметът на Перник чий беше. Кметът на Шумен какъв е? А на Ловеч?Поне в тази голяма национална рецесия да не подхождате по този начин. Няма никакво значение какъв е кмета ", уточни още Нинова.
Отговор в изострен жанр от Нанков

Не продавам слухови апарати, само че шокираните да слушат по-внимателно. Това сподели пред публицисти зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков в отговор на декларацията на Корнелия Нинова.
" Аз съм шокиран от медиите и научих от медиите какви нелепости са говорили. За Перник за какво не сме взели оставката по-рано на ВиК шефа, тъй като не е въвел по-рано режима, а в Плевен и Ловеч за какво са въвели по-рано режим. Те употребяват антитези ", разяснява Нанков.
Той уточни, че в Перник водният режим е просрочен. " Водният режим се започва и стопира със заповед на кмета.
" Втората неистина и втората операция, че съм обвинил кмета на Перник. Напротив, с него работим доста добре. Много изборно слушат и не чуват изключително добре, само че това са към този момент може би други проблеми, които аз нито мога да изцелявам, нито мога да им върша оценка. На трето място тематиката с водоснабдителната мрежа на Перник. Малко да седнат и да четат и осмислят.
Има водни специалисти в групата на Българска социалистическа партия - Манол Генов, той е специалист и по избори. Костадинов също разбираше от ВиК. Да видят предния програмен интервал, когато различен беше кмет, да видят за какво тогава местнат авласт не осъществя своя план с европейски средства ", добави още Нанков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР