С развиването на спортната гимнастика и все по-трудните и бързи

...
С развиването на спортната гимнастика и все по-трудните и бързи
Коментари Харесай

Иновации в съдийството при спортната гимнастика

 Game Over за обещаваща прелест
С развиването на спортната гимнастика и все по-трудните и бързи придвижвания, които извършват гимнастиците, идва и въпросът по какъв начин съдиите да бъдат справедливи и да правят оценка съответно.

Именно с решението на този въпрос се зае Международната федерация по гимнастика (ФИГ), която стартира работа с софтуерния колос Fujitsu Limited. Тяхната цел е използването на система за оценяване в действително време, която да органични субективния фактор в гимнастическите дисциплини.

Системата следва да бъде тествана по време на иден кръг от Световната купа по спортна гимнастика, а крайната цел е пълноценното ѝ потребление по време на Световното състезание в Щутгарт (Германия) през 2019 година

От федерацията оповестяват още, че ще работят за въвеждане на иновационния способ и на локално равнище, с цел да могат от ден на ден съдии да се образоват и да са в помощ на федерациите по време на държавните шампионати.

Все отново, смяната ще се случи последователно, като за водещите в разногласието страни тя би трябвало да настъпи до 2024 година, а до 2028 броя би трябвало да се равнява на 146-те членуващи организации.

Специалистите, стоящи зад амбициозния план, споделят, че в днешно време гимнастиците от ден на ден развиват техниката си и придвижванията им стават по-бързи, което съставлява компликация за човешкото око и пречи на съответната преценка.



Те също допълват, че в грандиозния план се възнамерява телевизионно и онлайн наличие, мобилно приложение и наличие на екраните в залите, което ще демонстрира данните от датчиците. Така спортът ще добие повече известност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР