С развитието на пандемията, всички специалисти предупреждават да се пазят

...
С развитието на пандемията, всички специалисти предупреждават да се пазят
Коментари Харесай

Офталмолог: Пациентите с лещи са най-предпазени от коронавируса

С развиването на пандемията, всички експерти предизвестяват да се пазят очите, тъй като, дружно с ръцете и устата, очите са един от пътищата за заразяване и разпространяване на инфекцията.

“Коронавирусната зараза се предава по въздушно-капков път. До момента няма 100-процентови доказателства, че този вирус може да проникне през конюнктивата, само че въпреки всичко като една лигавица, се допуска, че и от там вирусът може да навлезе в организма. По тази причина по този начин, както използваме защитна маска при прегледа на пациентите, наложително очните лекари в извънредно непосредствен контакт с пациента, би трябвало да използваме и защитен шлем”, показа пред БНР доктор Алек Топов - шеф на отделението по офталмология в болница “Токуда”.

По думите му пациентите, които носят лещи са най-предпазени от ковид, тъй като те са привикнали, преди да пипат очите си, да взимат изключителни хигиенични ограничения. “Всеки от тези пациенти знае, че когато не е направил това нещо, постоянно попада зараза в окото”, споделя той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР