С разширен обхват, за пета поредна година стартира програмата на

...
С разширен обхват, за пета поредна година стартира програмата на
Коментари Харесай

„Забавно лято, грижовна есен” 2019 г. с разширен обхват

С уголемен обсег, за пета поредна година започва програмата на Филип Морис България за корпоративна обществена отговорност за подкрепяне на локалните общности в тютюнопроизводителните райони За пета поредна година в пет български района, 12 общини, 25 градове и села ще се организира следващото издание на програмата „ Забавно лято, грижовна есен “. Програмата за обществена отговорност на Филип Морис, България има за цел да подкрепя локалните общности в тютюнопроизводителните райони – Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково. През 2019-а година в обсега на програмата се включват още две обитаеми места – Браничево и Ясенково в област Шумен. Програмата се осъществя обичайно в три елементи: безвъзмездна лятна образователно-приключенска академия за деца, безвъзмездни профилирани медицински прегледи за възрастни хора и „ Академия локални предприемачи”, която включва образования по предприемачество и финансова поддръжка за хора с бизнес хрумвания от тези региони. След триумфа на първата „ Академия за учители” през 2018 година в този момент самодейността ще се организира за повторно.

Целта е да се ползват сполучливо работещи образователни модели от програмата, като се усъвършенства успеваемостта на просветителния развой. След образованието учителите ще имат опция да внедрят в учителската процедура на тяхното учебно заведение новаторски метод за самоорганизирано учене с учениците и осъществяване на образователните часове по динамичен и ангажиращ за децата метод.

Всяка година програмата уголемява обсега си, като се включват от ден на ден участници и се прибавят нови модули. От стартирането на „ Забавно лято, грижовна есен” през 2015-а година до в този момент в програмата са се присъединили общо над 7000 души – близо 2 000 деца, 5 000 възрастни и над 200 локални бизнесмени. През годините са осъществени над 75 летни академии за деца, над 8 000 профилирани медицински прегледи за възрастни хора и над 150 съвещания за пускане на бизнес по места. Програмата се реализира от Фондация BCause в съдействие с Фондация „ Направи положително – Александровска “, и Народно читалище „ Бъдеще в този момент “ и „ Аз чета “ с финансовата поддръжка на Филип Морис България. Програмата е образец за резистентност в корпоративната обществена отговорност, като всяка година финансирането за самодейностите нараства и за 5-те години, общо, доближава близо 1 милион лева Тази година в безплатната образователно-приключенска академия „ Забавно лято “ през юли и август ще бъдат включени над 700 възпитаници на възраст от 7 до 14 години в 23 обитаеми места. Целта е децата от Сатовча, Вълкосел, Кочан, Слащен, Абланица, Хаджидимово, Крумовград, Странджево, Бенковски, Чакаларово, Дулово, Окорш, Правда, Черник, Искра, Цар Самуил, Нова Черна, Тутракан, Силен, Стамболово, Караманци, Браничево и Ясенково да разпрострат своите заложби и гении, развивайки умения за прочувствена просветеност, обществени умения, отношение към света и околната среда. Дните на детските академии ще бъдат изпълнени с просветителни и занимателни занимания, игри, заплетени загадки и завършения в света на науката, изкуството и себепознанието. За трета поредна година, с помощта на сътрудниците от онлайн медията за книги и четене „ Аз чета “, учениците ще се срещнат с млади създатели на детска, художествена литература, които ще ги въвлекат в креативния развой и основаването на приказни герои.

В „ Академия за локални предприемачи”, като продължение на образованията по предприемачество от миналогодишния формат, тази година фондация BCause ще поддържа започващи бизнесмени от областите Благоевград, Кърджали, Силистра, Хасково и Шумен със специфична стратегия. Акселераторът на Центъра за предприемачество и образования „ Ринкър “ към фондация BCause ще организира на практика ориентирани занимания и съвещания за хората с хрумвания и започващите бизнесмени. Както и в предходните две издания на Академията за локални бизнесмени ще има обезпечен награден фонд от Филип Морис България, който тази година е в размер на 25 000 лева и ще обезпечи на най-добре квалифицираните хрумвания с капацитет опция за развиване. Устойчиво развилите се бизнес модели, подкрепени в миналогодишното издание на програмата, ще бъдат ентусиазъм за новите кандидат-участници в „ Академия за локални предприемачи”. В партньорство с фондация „ Направи положително – Александровска” към Александровска болница през август и септември ще се осъществят над 2000 безвъзмездни профилирани медицински прегледи на място за възрастните хора в 25 обитаеми места в общините Сатовча, Хаджидимово, Крумовград, Кирково, Тутракан, Ситово, Дулово, Стамболово, Харманли и Минерални бани, Венец и Каолиново. Тази година екипите от лекари се усилват със специалист-пулмолог. Прегледите ще бъдат улеснени с мобилна диагностична инсталация.

Отличия на програмата:

• Годишни награди за виновен бизнес на Българския конгрес на бизнес водачите, 2016 година

• „ Най-добра дарителска стратегия на малко и приблизително дружество “ за 2017 година – премия на Български дарителски конгрес.

•Трето място в категорията „ Най-добра обществена политика на малко и приблизително дружество “ – Годишни награди за виновен бизнес на Българския конгрес на бизнес водачите, 2017 година

• Програмата „ Забавно лято, грижовна есен”, реализирана с финансовото подпомагане на „ Филип Морис България “ ЕООД, е включена в първия учебник по „ Корпоративна резистентност и отговорност “ с създател доктор Марина Стефанова.

• „ Най-добра дарителска стратегия на малко и приблизително дружество “ за 2018 година – премия на Български дарителски конгрес.

• През 2018 година Филип Морис бе измежду фирмите на които бяха връчени награди на V Годишни награди „ Златно сърце “,организирани за щедрост и корпоративна обществена отговорност от списанията Business Lady и Bulgaria Business Review.

• През 2018 година Филип Морис България получи премия от Центъра за приобщаващо обучение за компания, даряваща крила на българското обучение посредством програмата „ Забавно лято, грижовна есен “.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР