С разрастването на световната пандемия от коронавируса COVID-19 се появяват

...
С разрастването на световната пандемия от коронавируса COVID-19 се появяват
Коментари Харесай

Твърде млади да се разболеете сериозно от коронавирус? Вижте тези графики!

С разрастването на международната пандемия от ковид COVID-19 се появяват и от ден на ден страхове у хората, било то за тяхното здраве, бъдеще, работа, бизнес, семейство, близки и така нататък

Едно беше ясно с всеобщото нахлуване на заболяването в множеството страни - евентуално застрашените са няколко групи, които включват възрастни хора над 65 години и такива с респираторни и кардиологични болести. В рисковата група влизат и хора с заболявания, свързани с отслабена имунна система.

Младите сякаш останаха " недосегаеми ", поради ниската заплаха за тяхното здраве, като огромна част от тях подхождат безконтролно към заплахата от болестта. Въпреки това има и такива, които прецизно съблюдават ограниченията, осъзнавайки отговорността, която носят в случай че са инфектирани и предадат заболяването на уязвим човек. 

Оказва се, че COVID-19 не е терзание единствено за възрастните хора. Смъртните случаи са най-вече при хора над 85 години, само че Световната здравна организация предизвестява и по-младите, че не са застраховани. Доклади на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати (CDC) пък демонстрират, че по-млади също са приети в болница, оповестяват от Световния стопански конгрес.

В представителана извадка от 500 души, за които се знае, че са приети в болница, 18% са били на възраст 45-54 години , а 20% са на възраст 20-44 години .

От признатите за интензивно лекуване 36% са на възраст 45-64 години , а 12% са на възраст 20-44 години . Няма данни за хоспитализиране в интензивно поделение на хора под 20-годишна възраст.
3-0.gif
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР