С разрастването на пандемията от коронавирус и разпространението ѝ в

...
С разрастването на пандемията от коронавирус и разпространението ѝ в
Коментари Харесай

Полетът ви няма да бъде извършен: Как засегна COVID-19 пътуванията по въздух?

С разрастването на пандемията от ковид и разпространяването ѝ в цяла Европа и Съединени американски щати един от най-засегнатите браншове е авиацията. Ударът върху фирмите от промишлеността е огромен, а даже огромните от тях ще търсят държавна помощ, с цел да спасят бизнеса си.

От профилираната платформа OAG Aviation Worldwide преглеждат по какъв начин наподобява интензивността в бранша, изчисляван на 880 милиарда $, в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Първият потрес, пристигнал от Азия

Още преди седмици управляващите в другите страни предложиха на жителите си да заобикаля пътуванията за да се ограничи разпространяването на ковид.

Първият удар върху промишлеността пристигна още през февруари в Китай, когато трафикът в и от страната падна доста по време на Китайската нова година. Най-драматичният спад на пътуванията пристигна на 17 февруари, когато на годишна база те се сринаха със 71% спрямо 2019 година.

Забавянето в Хонконг пристигна малко по-късно макар че секторът там към този момент беше обиден от продължаващите от месеци митинги. На 16 март там беше регистриран най-значителния спад на пътуванията по въздух - от 81 на 100.

Как наподобява обстановката в Европа?

Очаквано Италия е най-засегнатата, откакто тя се трансформира в епицентъра на разрастването на COVID-19 на Стария континент. Най-сериозен спад на полетите от и до страната е бил регистриран на 16 март. Тогава те са се свили със 73,9 на 100.

Втората най-засегната в това отношение в Европа е Германия. На същата дата там спадът е бил от 30,2 на 100. Със надлежно 19,3 и 13,7% още веднъж на 16 март са намалели пътуванията по въздух до Англия и Франция.

Колко са били анулираните полети в границите на една седмица?

За интервала 9 - 16 март максимален брой е имало на спрените полети от и до Германия. Те са с 18,2% надолу в съпоставяне със същия интервал на предходната година или са били общо 1,984 милиона броя при 2,426 милиона броя за 2019 година.

На второ място е Швейцария с 15,4% по-малко пътувания до 545 хиляди броя, а след нея се подреждат надлежно Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства с 15,3 на 100 по-малко пътувания и за двете.
 Снимка 472372
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР