С разпореждане от 12.01.2016 г. Пловдивският окръжен съд, без да

...
С разпореждане от 12.01.2016 г. Пловдивският окръжен съд, без да
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе нов обвинителен акт срещу Янков и сие

С предписание от 12.01.2016 година Пловдивският областен съд, без да насрочва делото в намерено правосъдно съвещание, го приключи и върна на прокуратурата за премахване на позволените процесуални нарушавания. Това стана по гледище на юрист Мария Гърбатилова, защитаваща един от периферните играчи в схемата - Живко Бабачев.

На процедура на обвиняването не бе даден късмет да заключи анализите на движимостите лица. Така Сотир Янков, неговата брачна половинка, щерка му и другите единадесет в началото привлечени като обвинени се разминаха с действителен правосъден развой. Те бяха задържани при огромна акция през 2012 година, когато бяха засечени за машинация в размер на 5,5 млн. лв. от Данък добавена стойност.

След траяло близо 3 години следствие прокуратурата най-сетне разписа обвинителния акт и групата застана за пръв път пред съда на 12 октомври 2015 година. 3 месеца по-късно обаче всички до един излязоха от ареста с разнообразни ограничения за неотклонение и досега против тях няма никакви процесуални дейности.

Според прокуратурата в наредбите на съда са изпълнени, като всички разказани пропуски са отстранени. Прокуратурата още веднъж упорства, че става дума за финансови нарушавания в изключително огромни размери, осъществени от проведена незаконна група. Новият акт е импортиран на 16 януари, а делото влиза още веднъж в съда на 11 април.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР