С разпит на свидетели започна процесът за катастрофата, при която

...
С разпит на свидетели започна процесът за катастрофата, при която
Коментари Харесай

Годеницата на Кристиан Николов: Той направи изкуствено дишане на Милен Цветков

С разпит на очевидци стартира процесът за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков в Софийския градски съд.

Първа пред магистратите застана годеницата на подсъдимия Кристиан Николов - Симона Цанкова, която също е била в джипа при удара.



Цанкова споделя, че деня преди съдбовната злополука е решила да чества рождения си ден. За задачата решили да си създадат пикник на Витоша. Отишли там с компания, само че служители на реда ги видели. Обяснили им, че събранията навън са неразрешени поради пандемията и им съставили актове. Тогава купонът се преместил в дома на Кристиан и траял до след среднощ. Всички употребявали алкохол.

След като изпил следващ шот, Кристиан споделил на Симона, че се почувствал необичайно. След това младежът пил утешителен чай и се намазал с утешителен крем. Купувал ги онлайн и ги употребил по време на сесии. В деня на злополуката се събудили в ранния следобяд. Заедно с Георги Иванов тръгнали на разходка.

Момичето разказа Кристиан като най-съвестния и най-отговорния човек - както в работата, по този начин и в образованието си. По думите й подсъдимият е и човек, който спортува интензивно, води здравословен метод на живот.

По време на злополуката Симона чела указания по какъв начин да свърже плеър за музика с Bluetooth слушалки и не видяла от кое място минават. Чула Георги да вика нещо, вдигнала глава и тогава се блъснали в нещо, което тя не е видяла.

Цанкова твърди още, че след удара видяла, че Кристиан се опитвал да помогне на Милен Цветков . Бил си свалил обувката, с цел да я постави под главата на журналиста. Правил му и изкуствено дишане. Твърди, че единствено веднъж преди години видяла годеника си да опитва да пуши марихуана, само че не му харесало.

Инцидентът стана на светофар, на който журналистът изчаквше червен сигнал в автомобила си. В колата му се удари джип, ръководен от Кристиян Николов, в който били също годеницата му Симона и техният другар Георги.

22-годишният юноша е упрекнат за съзнателно причиняване на гибел при злополука, за което законът планува от 15 до 20 година затвор, само че и доживотна присъда.

Случаят е изключително тежък, защото Кристиан е управлявал МПС след приложимост на три разнообразни типа наркотични субстанции (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост, доста надвишаваща позволената за съответния пътен сектор - към 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на придвижване, той не е подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване. В същия миг на пътното платно и в региона на кръстовището се намирали голям брой други участници в придвижването - водачи на коли и пешеходци.

Разпитите не престават.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР