С разпит на свидетели в Специализирания наказателен съд продължи делото

...
С разпит на свидетели в Специализирания наказателен съд продължи делото
Коментари Харесай

Предсетелите на ЦКБ и ССИ свидетелстват по делото за EVN

С разпит на очевидци в Специализирания углавен съд продължи делото против някогашните министри Симеон Дянков, Трайчо Трайков и предприемача Иво Прокопиев.

Дянков, Трайков и Прокопиев дружно с трима финансисти от компанията " Булброкърс " са подсъдими за продажбата на 33% държавен дял на енергоразпределителното сдружение EVN.

В правосъдната зала от осем призовани очевидци, шестима очевидци се явиха, а от правосъдния развой отсъстваше единствено юрист Даниела Доковска, което не се оказа спънка делото да продължи с разпит на очевидци.

Сред явилите се очевидци бяха служителят по сходство Доротея Пандова, шефът на Централна кооперативна банка (ЦКБ) Сава Стойнов и ръководителят на Управителния съвет на Съюза на стопанската самодейност (ССИ) Мирослав Найденов.

По време и на днешното правосъдно съвещание двете страни по делото - прокуратурата и отбраната, не пропуснаха да се атакуван за спирането на реда по задаване на въпроси, както и вкарването на квалифицирани детайли какво щели да кажат очевидците.

Припомняме, в края на месец януари 2019 година делото потегли всъщност. Мотивите на магистратите бяха, че не са позволени процесуални нарушавания, с които отхвърлиха настояването на отбраната за прекъсване на правосъдното и наказателно произвеждане. По делото бяха разпитани министърът на стопанската система Емил Караниколов, както и някогашни чиновници на Агенцията по приватизацията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР