С разпит на свидетели продължи делото срещу бившия здравен министър

...
С разпит на свидетели продължи делото срещу бившия здравен министър
Коментари Харесай

Разпитаха бившия шеф на Агенцията по лекарствата за ваксините на Москов

С разпит на очевидци продължи делото против някогашния здравен министър Петър Москов и заместника му Адам Персенски . Двамата са упрекнати за вноса като подаяние на имунизациите " Пентаксим ", " Еувакс Б " и " Тетадиф " .

По време на днешното правосъдно съвещание в Специализирания углавен съд беше разпитана някогашният началник на Изпълнителната организация по медикаменти (ИАЛ) Асена Стоименова .

 Защитата на Москов с
Защитата на Москов с " процесуална изненада "

Искат относителен разбор на проучванията на партидата ваксини

В края на месец януари се чака да бъдат призовани на разпит в съда някогашни министри от кабинета на " Борисов-2 ", както и премиера Бойко Борисов.

Припомняме, някогашният здравен министър Петър Москов е упрекнат за това, че през 2015 година в качеството си министър на опазването на здравето не е извършил служебните си отговорности . Обвинението е, че Москов е приел подаяние от Министерство на здравеопазването на Турция под формата на 100 хиляди дози ваксина за деца " Пентаксим " - 0.5 мл. " и 100 хиляди дози ваксина за " Хепатит Б " - " Еувакс Б ", като имунизациите не са позволени за приложимост на територията на България. Поради това не биха могли да отговорят на потребностите на имунизационния календар в страната.

Заради дейностите на Москов съгласно прокуратурата здравното ведомство е ощетено с 325 233,87 лева

 Делото против Москов за имунизациите потегли
Делото против Москов за имунизациите потегли

Отпаднаха по-голяма част от очевидците

Второто обвиняване против някогашния здравен министър е, че на 27 ноември 2015 година като помощник съзнателно е улеснил подписване на неизгодна договорка с " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД за подаяние на 5 000 000 дози ваксини " БЦЖ ".

Третото обвиняване на Москов е за това, че в интервала 20 юни 2016 година - 1 юли 2016 година, като министър на опазването на здравето и принципал на " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД , не е упражнил нужния надзор върху работа на лица, на които е предоставено ръководството на публично имущество.

 Москов: Разкарват ме като мечка по съдилищата
Москов: Разкарват ме като мечка по съдилищата

Смята че все едно е упрекнат, че е пресякъл на зелено
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР