С разпит на 15-годишен свидетел продължи днес делото за убийството

...
С разпит на 15-годишен свидетел продължи днес делото за убийството
Коментари Харесай

15-годишен с противоречиви показания за убийството на таксиметровия шофьор в Николово


С разпит на 15-годишен очевидец продължи през днешния ден делото за убийството и грабежа на таксиметровия водач Валери Спиридонов, осъществено през март м.г. в русенското село Николово. Подсъдими в процеса, който върви в Русенския областен съд, са 18-годишните Николай и Деян, които по време на осъществяване на действието са били малолетни, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

15-годишният юноша, който бе изправен на свидетелската пейка, даде спорни показания пред съда. Затова се наложи да бъдат прочетени обясненията му, взети по време на досъдебното произвеждане. В тях той споделя, че концепцията за грабежа и убийството са били на Николай, който поканил него и другия основен очевидец Йордан, да вземат участие. Те обаче били съгласни единствено на обир, без да се стига до ликвидиране. По думите му в обясненията Николай извикал Деян, който донесъл маски и два ножа, само че момчето и Йордан се отказали. По-късно от интернет схванал, че Николай и Деян са направили замисленото закононарушение.

Защитниците на двамата обвинени обаче се усъмниха дали е спазена процедурата при снемане на обясненията от малолетния очевидец и желаеха да бъде свикан сегашен началник на звено в полицията, който преди година е участвал на разпита като възпитател.

Те настояха за разпит в съда и на въпросния очевидец Йордан, който е бил свикан за днешното дело, само че тъкмо през днешния ден е влезнал в психоболницата в Раднево. Според неофициална информация показанията му на досъдебното произвеждане са в несъгласие с тези на малолетния очевидец и в тях се твърди, че не е имало план за ликвидиране.

Делото продължава на следващия ден с разпит на специалисти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР