С размяна на остри реплики стартира заседанието на открити врата

...
С размяна на остри реплики стартира заседанието на открити врата
Коментари Харесай

Напрежение на днешното заседание на СЕМ


С замяна на остри реплики започва съвещанието на открити врата на Съвет за електронни медии през днешния ден. Причина за тях е импортираната от Пролет Велкова спомагателна точка в дневния ред да бъде предоставен фокусиран мониторинг на всички издания на предаването по БНР „ Политически неточно “, съответно с водещ Петър Волгин, в интервала октомври 2022 – януари 2023 година, както и на „ 12+3 “ за месец обратно.

Според Велкова по време на излъчванията на „ Политически неточно “ водещият Петър Волгин прокламира " прокремълски и пропутински гледни точки и се оневинява агресора ". Липсва друга противополжна позиция, както и плурализъм, което в действителност било политически неточно.

След като Велкова дефинира метода на говорене в предаването като „ разпасан “, ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова помоли да не се стига до сходни квалификации и уточни своите опасения, че най-вероятно се оказва напън върху работата на мониторинга. Ставаме проводник на политически ползи и партии, добави Момчилова.

Последва и отговор от Пролет Велкова, която попита Момчилова на какво съображение прави „ задкулисен внушения “.

Още един от членовете на Съвет за електронни медии Галина Георгиева изрече мнение по тематиката. Вие още веднъж показвате, че не знаете с какво се занимава Съвет за електронни медии и профилираната администрация. Използвате старта на съвещанието за ваши тиради. Внасяне на спомагателна точка става с гласоподаване, обърна се към Велкова Георгиева.

Заседанието продължи със идващите точки от дневния ред. Стана ясно, че БНТ1 съблюдава размера вести, заложен в рецензията, само че въпреки всичко се следи по-нисък % на районни вести, както и на детски и юношески излъчвания, най-много поради излъчванията онлайн от 48-ото Народното събрание и пристрастеностите, които то предизвика, оповестява " 24 часа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР