С разход от стотици хиляди левове се оказа Слави Трифонов.

...
С разход от стотици хиляди левове се оказа Слави Трифонов.
Коментари Харесай

Слави губи 851 хиляди лв, лъже държавата

С разход от стотици хиляди левове се оказа Слави Трифонов. Повод е оповестената загуба на компанията му "Ермитаж Есте ". Според доклада сдружението генерира впечатляващите 851 бона загуба за предходната година. Самата компания на процедура не развива никаква активност, а единственият му актив е софийската резиденция на Дългия, твърди столичен вестник.

Луксозният пететажен дворец в столичния квартал Драгалевци е със застроена повърхност от 1300 квадрата. Трифонов го купува през зимата на 2014 година Няколко месеца по-късно парцелът е трансфериран на името на преди малко основаната компания като оценката демонстрира, че цената е 1,6 млн. лв..

С прехвърлянето на името на "Ермитаж Есте " резиденцията на Слави получава правото да придобие статут на офис или административна постройка, само че без това да пречи на Дългия да продължава да живее там. Подобна врътка е постоянно срещната измежду родните предприемачи и олигарси, изясняват финансисти. Причината е, че по този начин богаташите могат да трансферират сметките си за поддръжка на ток, вода, поправки, защита и обслужване на фиктивния офис на името на компанията и по този начин се регистрират спомагателни разноски.

Фирмата притежател на къщата "Ермитаж Есте " на процедура не развива активност. Отчетът й демонстрира, че за 2016 година няма нито един лев доход. В същия миг разноските по поддръжката на пететажния дворец, където живее Слави, си вървят. Така най-после се стига и до оповестената счетоводна загуба от 851 хиляди лв..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР