С разглеждането на четири законопроекта, внесени от БСП, Продължаваме промяната

...
С разглеждането на четири законопроекта, внесени от БСП, Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Народното събрание гледа на първо четене Бюджет 2024

С разглеждането на четири законопроекта, импортирани от Българска социалистическа партия, " Продължаваме промяната - Демократична България ", ГЕРБ -СДС и " Възраждане " стартира работата Народното събрание.

В седмичната стратегия е и дебата на първо четене на Закона за бюджета за идната година, както и президентското несъгласие върху утвърждението на съглашението за безплатно даване на бронирана транспортна техника на Украйна.

Депутатите от ГЕРБ-СДС ще влязат в пленарна зала и няма да бойкотират съвещанието. Делян Добрев разгласи, че ще поддържат единствено измененията в Конституцията, тъй като тази седмица в програмата на Народното събрание ще бъдат включени единствено планове, препоръчани от народни представители.

Очаква се пленарното съвещание да стартира с спор по предлагането на Българска социалистическа партия за основаване на Временна комисия във връзка Споразумението сред " Булгаргаз " ЕАД и турската държавна енергийна компания " Боташ ", подписано на 3 януари 2023 година ПГ на ГЕРБ-СДС предлага промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти.

Предлага се анулация на наредбата задължаваща икономическите оператори да съхраняват 100 % от запасите на петрол и нефтопродукти единствено на територията на страната. Това обвързване ще затрудни вноса на горива, ще понижи конкуренцията, което е причина за по-високи цени на горивата. Различни стопански и политически анализатори поясняват този законов текст като лобистка корекция в интерес на несъмнено комерсиално дружество обвързвано с Руската федерация, което има 92% от складовете на територията на страната.

Предлага се от 30 юни 2024 година запасите, съхранявани на територията на други страни - членки на Европейския съюз да може да са в размер до 70 на 100. С смяна в Закона за акцизите и данъчните хранилища се предлага доста повишение на глобата при отвод на лицензиран складодържател да даде за прилагане складов потенциал. Това е гаранция за дейно осъществяване на законово обвързване от страна на складодържателя. При наново нарушаване се планува лишаване на лицензията.

ПП-ДБ оферират промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие се предлага и спомагателна отбрана на дюните, отвън случаите, когато те се намират на територията отвън обсега на предпазена територия, както и отбрана на плажовете от третирането им с тежката верижна и земекопна техника.

Възраждане упорстват за основаване на Временна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с изказванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, че върху него е бил оказван напън от народни представители да прави избрани дейности.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР