С ратифицирането на Истанбулската конвенция не можем да вървим срещу

...
С ратифицирането на Истанбулската конвенция не можем да вървим срещу
Коментари Харесай

Вигенин: С ратифицирането на Истанбулската конвенция не можем да вървим срещу обществото

С утвърждението на Истанбулската спогодба не можем да вървим против българското общество.

Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Кристиан Вигенин пред Дарик радио.

„ Част от страните я подписват още тогава, само че някои от тях към момента не са я утвърдили “, съобщи той.

Народният представител акцентира, че първото държавно управление на ГЕРБ не подписва тази Конвенция.

„ По времето на Българска социалистическа партия заявяваме позиция, че би трябвало да се види по какъв начин тази Конвенция ще бъде прилагана и какви ще са резултатите. Идеята ни е била да се приготви законодателство, което да вкара нормите, свързани с домашното принуждение над дами, планувани в Конвенцията, в нашето вътрешно законодателство, а въпросът с Конвенцията да бъде отсрочен във времето “, разясни Вигенин.

По думите му този документ има задължаващ темперамент за нас, в случай че ние я ратифицираме, тъй като сме член на Съвета на Европа. Вигенин изясни, че тази ратификация не е толкоз безобидна.

„ С ратификацията ние поемаме интернационален ангажимент да я прилагаме в нашето вътрешно законодателство, политиката на страната.

Има задължения и към образованието. Заедно с това има и мониторингов комитет към тази Конвенция, който следи по какъв начин всяка една страна, утвърдила документа, извършва своите задължения “, съобщи депутатът.

„ Като социалисти получихме не малко рецензии от нашето лично политическо семейство за това, че не поддържаме документа. Мисля, че мина времето, когато България ратифицираше документи единствено, с цел да наподобява проевропейска и съвременна “, добави той.

Той разяснява и тематиката за манипулирането на системата БАЦИС.

Според него когато се вършат системи, които разрешават манипулиране и е потвърдено, че има такова, някой или е поръчал по този начин да бъде направена тази система, или с протекцията на високо ниво се вършат тези опити и липсва следващ надзор.

"Не може да се хвърли отговорност за подобен вид дейности на най-ниските нива “, уточни Вигенин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР