С публикация във Фейсбук съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков

...
С публикация във Фейсбук съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков
Коментари Харесай

Заради президента Петков обяви, че се връща от форума по сигурността в Братислава

С обява във " Facebook " съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разгласи, че поради изявлението на президента Румен Радев, че вторият мандат е дискредитиран, се връща предварително от форума по сигурността GLOBSEC в Братислав. Участие на Петков във форума по стратегия е планувано за през днешния ден (вторник, 30 май) по здрач.

Според информация на " Дневник " Петков изначално е имал чудене дали да посети форума в Братислава, където взе участие и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Решението на Петков да замине съответствува с публикуването на запис от Националния съвет на " Продължаваме промяната ", на който Петков разяснява диалог с фон дер Лайен за присъединението на България към еврозоната: " Имах диалог с Урсула, като ѝ зададох тъкмо този въпрос: в случай че има късмет за държавно управление, какъв е шансът да ни пуснеш? Тя вика: " За Шенген ви е доста огромен шансът. За еврозоната би трябвало да измислите по какъв начин да заобиколите разпоредбите, в смисъл, да влезете в рамките. Аз ѝ споделих: " Може ли да мислим за показателят на инфлация да маха резултата на Украйна? ". И тя вика: " Не ме цитирай, само че ще се опитаме да ти помогнем ", споделя Петков.
Като мотив за връщането си от Братислава, респективно за пропускането на присъединяване си във форума, Петков показва: " Нагледно видяхме офанзива против парламентарната република. Никой не може да си разреши да приканва България да няма постоянно държавно управление, никой не може да поставя бюджета и парите на хората на назад във времето поради персоналните си властови упоритости. Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия и да загуби свободата и демокрацията си ", написа Петков във " Facebook ".

От написаното от Петков се схваща и, че поддържа. " Президентът от дълго време е посочил, че не работи в интерес на българското общество и за българските ползи, а за съветските такива ", гласи част от анонса за митинга.

" Автократичните упоритости няма да се осъществят, даже когато службите, назначени от президентството, са впрегнали целия си запас - само че не в отбраната на националната сигурност, а в произвеждане на политически компромати ", написа още Петков.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР