С публичен отчет, кметът Калин Каменов представи постигнатото в мандат

...
С публичен отчет, кметът Калин Каменов представи постигнатото в мандат
Коментари Харесай

2000 нови работни места и 50 км. ремонтирани пътища са сред акцентите в отчета на Калин Каменов

С обществен доклад, кметът Калин Каменов показа постигнатото в мандат 2015-2019 година. В сферата на пътната инфраструктура през последните четири години са вложени над 35 млн. лева за възобновяване на улици в града, като са възобновени над 50 км. от настилките на улиците. От началото на 2019 година фокусът на локалната администрация е възобновяване на междублокови пространства и сектори в обособените квартали на града.
Успешното осъществяване на Първи и Втори стадий от плана за воден цикъл, въведената в употреба Пречиствателна станция за отпадни води, както и идното създаване на Довеждащия тръбопровод от бент. „ Среченска бара “, Каменов означи като едно предизвикателство пред екипа му, което към този момент е във крайна фаза.

В рамките на обществения доклад се показаха плануваните промени в публичния превоз. „ С общи старания успяхме да запазим екологичния превоз на Враца, като от този месец в града и обитаемоте места ще се движат 14 чисто нови рейсове. Осигурени са средства и за закупуването на 9 чисто нови тролейбуси и 13 чисто нови електробуси, като паралелно с това въведохме нова транспортна скица, която разрешава по-голяма успеваемост и включва необхванати досега региони “ – сподели още кметът на Враца.
В представянето на постигнатото за миналите четири години акцент бе и разкриването на над 2 000 работни места, с помощта на изграждащите се индустриални мощности на задграничните компании – МД Електроник и Теклас.

В сферата на образованието са вложени над 17 млн. лева, като са актуализирани базите на 80% от детските и образователните заведения в града. „ Обектите от просветителната инфраструктура, които модернизираме, не са ремонтирани от десетилетия. Същевременно успяхме да реновираме и постройките, в които се обитават филиалите на двете висши образователни заведения. Днес, във Враца се образоват над 1200 студенти, като съм убеден, че техният брой ще се усилва с всяка последваща година. С моя екип и с поддръжката на родителите започнахме поетапното въвеждане на метода „ Монтесори “ в детските градини “ – разяснява Каменов.
На доклада бе показан и изменящият се образ на градската среда, реконструираните паркове и детски площадки, както и санираните 29 жилищни здания във Враца.
Кметът Каменов съобщи, че обществената политика на локалната администрация не е просто един нормативен документ, а са действителни дейности. „ В момента действат 13 обществени услуги, а с изпълняваните планове от Общината до 2020 година техният брой ще бъде 22, което ще обезпечи поддръжка на над 700 лица в неравностойно състояние “ – сподели още градоначалникът.
В представянето на осъществените планове за интервала 2015-2019 година бяха посочени вложените над 3 млн. лева в пътища в дребните обитаеми места на Враца и новоизградените храмове и параклиси, както и новият модел на ръководство на Оперативна програма „ БКС “, с помощта на който предприятието е с нова профилирана техника и доста по-голяма успеваемост.
В рамките на обществения доклад, кметът уточни постигнатото в областта на младежките действия, туризма, културата и спорта.

„ Благодаря ви за поддръжката през миналите 4 години. Показахме, че дружно можем и ще променим Враца, тъй като градът е на всеки един от нас “ – с тези думи, кметът Калин Каменов приключи представянето на доклада за интервала 2015-2019 година
На събитието, което се организира пред постройката на Община Враца участваха още: регионалният шеф Малина Николова, заместител регионалният шеф – Мирослав Комитски, заместник-кметът Петя Долапчиева, секретарят на локалната администрация – Нина Дакева, общински съветници, шефове на държавни и локални администрации, на детски, образователни и здравни заведения, представители на бизнеса, спорта и културата, жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР