С процъфтяващ бизнес и 14 деца, за които да се

...
С процъфтяващ бизнес и 14 деца, за които да се
Коментари Харесай

Жената, която създаде компания за $2 милиона, докато отглеждаше 14-те си деца

С преуспяващ бизнес и 14 деца, за които да се грижи, създателят на Shea Terra Organics Тами Умбел непрестанно е в придвижване.

Дните й стартират във фермата й в Лийсбърг, щата Вирджиния, където тя прекарва сутрините, отговаряйки на работни имейли и приготвя осемте си по-малки деца за деня. По-късно тя прекарва към 4 часа, като ги учи всичко - от езиковите изкуства до математиката в домашната класна стая.

Щом уроците приключат, Умбел се втурва към своята фабрика, която е на 30 минути път с кола. Работи до късно през нощта и по-късно се връща вкъщи, с цел да поспи 5-6 часа. " На идващия ден цикълът стартира още веднъж ", споделя тя.

Но не преди Умбел, предана мюсюлманка, да се събере със фамилията си за молитвите рано заран, споделя CNN Money.

45-годишната жена ръководи Shea Terra Organics, която създава артикули за грижа за кожата и косата, употребявайки екзотични съставки, произхождащи от Африка, като масла от ший, маоби и марула.

Тя стартира бизнеса си през 2000 година с капитал от 1500 $, а осъществя облага преди 5 години. Миналата година бизнесът й донесе продажби за 2 млн. $.

Shea Terra към този момент има 7 чиновници, само че Умбел към момента играе доста функции: работи върху нови артикули и управлява маркетинга, пакетирането и разпространяването.

Идеята за компанията й хрумва, до момента в който се моли в джамията. " Отидох в джамията да се апелирам и срещнах дами от Африка и други страни. Научих от тях за продуктите, които употребяват като къна, масло от ший и масло от черно семе в своите разкрасителни ритуали ", споделя тя.

Умбел взема решение да показа тези съставки на по-широк пазар в Америка. Свързва се с първия си снабдител и стартира да продава онлайн масло от черно семе и от ший.

В началото нещата се случват постепенно, само че през 2001 година търсенето на масло от ший потръгва. " Върнах се от екскурзия до Саудитска Арабия през тази година. Моят другар, който наглеждаше бизнеса, сподели, че сме продали 1000 $ от продукта с масло от ший единствено за един месец ", спомня си Умбел.

Оттогава бизнесът непрекъснато пораства, трансформирайки се в национална марка, като 300 продукта се продават както онлайн, по този начин и в магазините The Vitamin Shoppe в Съединени американски щати.

Умбел пътува до Африка няколко пъти годишно, с цел да се срещне с продавачите и да търси нови съставки. Но тези визити имат и по-дълбока цел.

" Когато стартирах компанията, си споделих, че не желая по никакъв метод да навредя на планетата и желаех да отворя благоприятни условия за други хора ", споделя тя.

Предприемчивата дама прави тези правила част от бизнес модела си. " Партнирам си с продавачи, които са хора в потребност или се пробват да защитят своята общественост или местообитание ", показва Умбел.

Например продуктът на компанията Desert Date Beauty Oil се създава като част от план за запазване на дивата природа и слоновете в Буркина Фасо. Плащанията към локалните дами им разрешава да си купуват хранителни артикули, вместо да навлизат в местообитания на дивата природа, с цел да отглеждат храната си.

Освен това Умбел подарява 2.5% от годишните си спестявания за щедрост, най-много на организация наречена Village of Hope Uganda.

Но превръщането на тази умна концепция в преуспяващ бизнес, който оказва помощ на другите, не е единственото й достижение.

Умбел има 14 деца на възраст от 5 до 27 години и всички тях е образовала вкъщи. Шест от най-големите й деца към този момент са в колежа, изучавайки разнообразни предмети, в това число медицина и инженерство. Останалите 8 деца живеят дружно с нея и брачна половинка й в фермата от 10 декара.

Тя среща с мъжа си, нефролог, който се е реалокира в Съединени американски щати от Пакистан, в джамия във Вашингтон. " Казах му, че желая да живеем във плантация, тъй като го смятах за метод сами да отглеждаме храната ни ", споделя Умбел. Заедно с децата си тя отглежда овце и пилета, те яздят коне и гледат пчели.

" Като дете в никакъв случай не съм стъпвала във плантация. Ако сравните живота ми преди да се омъжа, не бихте могли да си визиите по какъв начин би изглеждало моето лично семейство ", споделя Умбел.

Тя израства в Мериленд, отгледана като християнка от самотна майка. " Семейството ми беше от немски и ирландски генезис. Страдахме и се местихме доста. В един миг нямахме дом ", споделя дамата.

Нейното трудно детство я принуждава няколко пъти да сменя учебните заведения. " Никога не приключих учебно заведение, макар че бях в стратегия за надарени възпитаници ", споделя тя.

На 15 година тя напуща дома си и заживява сама, разчита на помощта на другари и работи какво ли не, с цел да претърпява.

Едно от фамилиите, при които живее, я среща с исляма. В последна сметка тя избира тази вяра. " Колкото повече го изучавах, толкоз повече усещах, че ислямът е моята истина ", споделя Умбел.

Сега тя носи хиджаб, с което се откроява в нейния крайградски квартал на Вирджиния. " Доколкото знам, аз съм единствената мюсюлманка в моя регион. Когато хората ме видят, си мислят, че съм от Иран, Сирия или Пакистан поради забрадката ми. Аз съм мюсюлмано-американка и се гордея с това ", признава Умбел.

Гледайки към бъдещето, тя се надява, че децата й ще последват стъпките й по един метод. " Не желая безусловно да следват кариерата ми. Искам да бъдат най-хубавите в това, което ги интересува ", споделя дамата.

" Въпреки това се надявам, че всеки от тях ще се бори за запазване на дивата природа и ще подаде ръка за помощ на тези, които изживяват сложен миг ", споделя тя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР