С протестно хоро жители на Самоков и села от района

...
С протестно хоро жители на Самоков и села от района
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха пътя Самоков - Дупница

С протестно хоро поданици на Самоков и села от региона блокираха пътя Самоков - Дупница в центъра на село Клисура, оповестяват Дарик, БНР и Българска национална телевизия.

Пътят ще остане блокиран до 16,00 часа.

Един от уредниците Илиян Чалгънов съобщи, че в демонстрацията вземат участие към 300 души.

Протестиращите упорстват пътят да бъде оправен неотложно.

" Едни от лозунгите е " Интереса клати феса. До Банско автомагистрали, Боровец - кучета ги яли ", което е най-показателно за протичащото се с пътя. Искаме ясни периоди. Нас процедурата не ни вълнува. Ние слушаме за тези процедури цяла година, че тече и тя продължава да си тече. Планираме и друга демонстрация след днешната и може би идната стъпка ще е гражданско непокорство, което ще се изрази с блокиране на всички пътища към Самоков ", описа Чалгънов.

Пътят е пропаднал от двете страни и тежкотоварните коли се движат по средата на платното , а наред с това асфалтът е посипан с дупки. Пътят от 30 години не е ремонтиран главно. Отсечката свързва две автомагистрали. Движението по нея е интензивно, като огромна част от трафика е тежкотоварен.

Жителите на Самоков не за пръв път стачкуват против положението на пътя Самоков - Дупница и упорстват за ремонт. Те блокираха пътя и през май 2017 година, а още през 2015 година предизвикаха петиция до тогавашния министър на районното развиване Лиляна Павлова, отбелязва Дарик.

Демонстрацията е поради неприятното положение на пътя до Дупница, който основава риск за преминаващите водачи. Недоволните упорстват за ремонт на правата, която свързва автомагистралите " Тракия " и " Струма ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР